• 3

Dačić sa ambasadorima Srbije o situaciji na KiM: Naložio njihovo pojačano angažovanje

Ministar je posebno izvestio ambasadore o jednostranim aktima Prištine koji su doveli do prekida dijaloga i razgovora, ali i do blokade Briselskog procesa i dolaženja do kompromisnog rešenja

  • 3

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić informisao je danas u odvojenim razgovorima ambasadore Srbije o situaciji na Kosovu i Metohiji.

Ministar je posebno izvestio ambasadore o jednostranim aktima Prištine koji su doveli do prekida dijaloga i razgovora, ali i do blokade Briselskog procesa i dolaženja do kompromisnog rešenja.

Šef srpske diplomatije u razgovoru s ambasadorima istakao značaj posete predsednika Vučića Sjedinjenim Američkim Državama i susreta koje je imao u Njujorku.

Ivica Dačić, Ministarstvo spoljnih poslova

Ivica Dačić s ambasadorkom Srbije u Kraljevini Danskoj Jasminom Mitrović Marić-Foto: Tanjug/ Ministarstvo spoljnih poslova/ Ognjen Stevanović

Dačić je ponovio spoljnopolitičke prioritete Srbije i naložio pojačano angažovanje ambasadora u skladu sa nacionalnim interesima Srbije.

Šef srpske diplomatije susreo se s ambasadorima u Ministarastvu spoljnih poslova, a oni su mu detaljno izložili situaciju u zemljama u kojima predstavljaju Srbiju, s posebnim osvrtom na bilateralne odnose Srbije sa tim zemljama.

Takođe, govorili su pojačanim aktivnostima u cilju jačanja pozicije Srbije na multilateralnom planu, posebno u predstojećem periodu kada Priština aplicira za članstvo u brojnim međunarodnim organizacijama.

Ivica Dačić, Ministarstvo spoljnih poslova

Ivica Dačić sa ambasadorom Srbije u Ujedinjenim Arapskim Emiratima Stanimirom Vukićevićem-Foto: Tanjug/ Ministarstvo spoljnih poslova/ Ognjen Stevanović

Odvojene sastanke Dačić je danas imao s ambasadorkom Srbije u Kraljevini Danskoj Jasminom Mitrović Marić, ambasadorom Srbije u Libanu Elmirom Elfićem, ambasadorom Srbije u Keniji Draganom Županjevcem, ambasadorom Srbije u Belorusiji Veljkom Kovačevićem i ambasadorom Srbije u Ujedinjenim Arapskim Emiratima Stanimirom Vukićevićem.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Komentari

  • Milorad Vujicic

    Ako pustimo kosovo to ce biti samo pocetak rata ne kraj jer oni nece stati samo na kosovu.

  • Milorad Vujicic

    Dacicu aktiviraj maraton za povlacenje nezakonitog priznanja teritorije Srbije i povecaj pritisak kroz UN na zapad.To bi bio mozda najjaci pritisak da se urazume zapadni kriminalci.

  • Storm

    E jaki ti ambasadori !

Preporuka sa Weba

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima