• 0

Oglasio se Tači posle raspuštanja skupštine tzv. Kosova: Evo šta je rekao o izborima

- U okviru svojih ustavnih i zakonskih ovlašćenja i u potpunosti u skladu sa današnjom odlukom Skupštine, uskoro ću doneti odluku o raspisivanju parlamentarnih izbora - rekao je Tači

  • 0

Posle plenarne sednice Skupštine tzv. Kosova, na kojoj je izglasano raspuštanje, oglasio se i predsednik privremenih prištinskih institucija Hašim Tači koji je  najavio da će, u skladu sa voljom parlamenta, uskoro doneti odluku o raspisivanju vanrednih parlamentarnih izbora, prenosi portal "Ljajmi".

Tači je istakao da ostavka premijera, nedostatak volje parlamentarnih političkih stranaka da stvore novu vladu i raspuštanje skupštine ubrzavaju korake organizacije izbora.

- U okviru svojih ustavnih i zakonskih ovlašćenja i u potpunosti u skladu sa današnjom odlukom Skupštine, uskoro ću doneti odluku o raspisivanju parlamentarnih izbora - rekao je Tači.

Naglasio je da izbori moraju biti demokratski.

- Izbori moraju biti dobro i profesionalno organizovani, kako bi se osigurao fer demokratski proces koji će u potpunosti pratiti međunarodne i lokalne posmatračke misije - izjavio je Tači, prenosi portal Ljajmi.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Komentari

Preporuka sa Weba

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima