• 52

Trifunović pisao Dejvidu Mekalisteru: "EU da posreduje u dijalogu"

Trifunović je u saopštenju naveo da je Mekalistera, koji dolazi u posetu Srbiji, pozvao da organizuje razgovore kako bi se došlo do dogovora o realnom okviru u kom bi se u Srbiji održali izbori 2020. godine

  • 52

Predsednik Pokreta slobodnih građana (PSG) Sergej Trifunović pozvao je u otvorenom pismu predsednika Odbora za spoljne poslove Evropskog parlamenta Dejvida Mekalistera da organizuje dijalog srpske vlast, opozicije, predstavnika medija i civilnog društva pod pokroviteljstvom EU, jer, kako je ocenio, dosadašnji razgovori nisu doneli rezultate.

Trifunović je u saopštenju naveo da je Mekalistera, koji danas dolazi u posetu Srbiji, pozvao da organizuje razgovore kako bi se došlo do dogovora o realnom okviru u kom bi se u Srbiji održali izbori 2020. godine.

SRBIJA MEKALISTER KONFERENCIJA

Predsednik Odbora za spoljne poslove Evropskog parlamenta Dejvid Mekalister-Foto: Tanjug/Filip Krainčanić

- Redovni izbori bi trebalo da se dogode 2020. godine, ali u poslednjih nekoliko nedelja većina opozicionih stranaka ozbiljno razmatra bojkot ovih izbora, pošto ne postoje uslovi da oni budu fer i pošteni. PSG razume da je učešće na izborima i kasnije u Parlamentu kamen temeljac demokratskog društva, i mi ćemo se boriti za izborne uslove do samog kraja. Mi smo uzeli učešće u okruglim stolovima na kojima su razgovarali vlast i opozicija, ali ovi razgovori nisu doveli ni do kakvog napretka i upitno je da li će se više i organizovati - navodi se u pismu Trifunovića.

Pošto su se sve velike vladajuće i opozicione stranke saglasile za pristup Srbije EU, kako dodaje, jedino što ima smisla je da pristanu na ovaj format u kom bi Unija bila medijator koji bi pomogao da se izbegne ozbiljna politička kriza.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Komentari

  • Sova

    Bruko srpskog roda i naroda

  • Dend

    Meni kad je potrebna pomoć obično se obratim prijatelju a pitao bi Sergeja jer on stvarno misli da se obratio prijatelju Srbije ?

  • Milos

    Da gram bude gram ,a ne 0.7😄😃😄

Preporuka sa Weba

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima