• 45

Zašto Kolinda ćuti o prebijanju Srba? Dačić: "Možda bi uzela motku i tukla decu koja gledaju Zvezdu"

Stvaraju antisrpsko raspoloženje u Hrvatskoj, što rezultira napadima na Srbe - izjavio je Ivica Dačić

  • 45

Hrvatskom ministarstvu spoljnih poslova bolje bi bilo da se pozabave time što njihova predsednica sramno ćuti posle prebijanja Srba u Uzdolju i Đevrskama, poručio je ministar spoljnih poslova Ivica Dačić.

- Ili bi možda i ona dohvatila motku da tuče decu u kafiću koja gledaju Zvezdu pošto se nedavno pohvalila da joj je žao što za vreme "Oluje" nije uzela pušku da valjda puca u svoje građane - Srbe - komentarisao je saopštenje ministarstva iz Hrvatske u kojem su kritikovali način na koji je predsednik Aleksandar Vučić govorio o napadu na Srbe u Kninu.

- Stvaraju antisrpsko raspoloženje u Hrvatskoj, što rezultira napadima na Srbe. Licemerno zvuče njihova zalaganje za prava Hrvata u Srbiji u situaciji kada se Srbi napadaju zato što gledaju prenos utakmice Crvene zvezde. To se u Srbiji nikad ne bi desilo, niti bi predsednik Srbije ćutao na takve napade. Predsednik Vučić se iskreno zalaže za unapređenje dobrih odnosa sa Zagrebom, ali oni svakim danom pokazuju da im do toga nije stalo i da se stalno vraćaju u prošlost - rekao je Dačić.

Inače, Vučić je u subotu poručio da ne razume kada Hrvati govore o velikosprskoj agresiji kada je broj žrtava dva naroda neuporediv (posebno u Drugom svetskom ratu) i pitao da li Srbija stalno treba da govori da se u Jasenovcu desio genocid.

VIDEO: Stefanović o provokacijama zvaničnog Zagreba

(Telegraf.rs/Novosti)

Komentari

  • Тодорић

    Не би она мотком...цокулице које носи би користила....воли фудбал.

  • Дејан Младеновић

    Нажалост каква нам је власт таква је заштита Срба у расејању

  • Boki

    Mene najviše čudi zašto nema reakcije Hrvata koji žive u Srbiji.Treba da kažu dali se njima tako nešto događa u Srbiji ili ne,time bi vevjerujem ovde stekli veće poštovanje iako bi ga u Hrvatskoj vjerovatno izgubili.Ako ćute znači da podržavaju ustašku politiku.

Preporuka sa Weba

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima