Trifunovićev poziv Mekalisteru izazvao sukob u opoziciji: Oštra rasprava na Tviteru

Lider PSG je ocenio da dosadašnji razgovori nisu doneli rezultate, pa bi Makalister trebalo da organizuje razgovore "u kojima bi se došlo do dogovora o realnom okviru u kom bi se u Srbiji održali izbori 2020. godine"

  • 32
Advokat Vladimir Gajić i Sergej Trifunović Foto: Tanjug/Filip Krainčanić/mc.rs

Otvoreno pismo predsednika Pokreta slobodnih građana (PSG) Sergeja Trifunovića Dejvidu Mekalisteru, predsedniku Odbora za spoljne poslove Evropskog parlamenta, u kom ga je pozvao da organizuje dijalog srpske vlasti, opozicije, predstavnika medija i civilnog društva pod pokroviteljstvom EU, izazvao je oštre reakcije i raspravu na Tviteru.

Kako je ocenio lider PSG, dosadašnji razgovori nisu doneli rezultate, pa bi Makalister trebalo da organizuje razgovore "u kojima bi se došlo do dogovora o realnom okviru u kom bi se u Srbiji održali izbori 2020. godine".

Jedan od najbližih saradnika Vuka Jeremića, advokat Vladimir Gajić oštro je reagovao na pisanje lidera PSG.

- Pa to da mi pomognemo Vučiću da on nas prevari? Pa to neće proći... Taj plan broj dva. Radna grupa premijerke Brnabić, vlast i opozicija, ispunjavanje želja uz garancije međunarodnih faktora koji su za Vučića - prokomentarisao je Gajić ispod objave pisma Trifunović

- Da se kladimo da će pismo PSG biti prihvaćeno kao odlična ideja? Dajem odnos 1:10 - napisao je na Tviteru.

U polemiku se uključio i poslanik Demokratske stranke Balša Božović, koji je poručio da "ako budu morali da dokazuju ko je koliki opozicionar, ode mast u propast".

Trifunović je poručio Gajiću da je sam učestvovao u sastavljanju zahteva izbornih uslova, i da sada može da "zahteva ili ne". Kada je reč o bojkotu izbora, lider PSG je rekao da bi trebalo "da se sedne i pretrese šta nam donosi bojkot, da ne bude kao pred skup 13. aprila kada je rečeno da Vučić pada do Uskrsa".

Gajić je rekao da su za njega uslovi nemogući i da se zato sada radi na bojkotu, a potom poručio da je izjava "Vučić pada do Uskrsa" bila parabola, na šta je Trifunović rekao:

- Hoćemo li u decembru iduće godine uspeti da objasnimo ljudima da je bojkot bila parabola?

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gaga

    26. avgust 2019 | 11:49

    Tesko je da se opozicija sastavi !

  • Dasa

    26. avgust 2019 | 11:47

    U opozicionoj politici su neizbezni sukobi.

  • Jova

    26. avgust 2019 | 11:47

    Posto0 ih Vucic vise ne konstatuje oni su poceli medjusobno da se ujedaju! I takvi bi zemlju da nam vode?!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA