≫ 

Vučić o tenku, Zvezdi, aferi "Dajrekt medija", Kosovu i diplomatskoj ofanzivi (FOTO) (VIDEO)

Posle obilaska predsednik Vučić se obratio javnosti i medijima odgovarao na aktuelna pitanja

  • 10
SRBIJA VUCIC Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić danas je običao zgradu Gradskog zavoda za hitnu medicinsku pomoć Beograd. On je razgovarao sa rukovodstvom te zdravstvene institucije, koja godišnje obavi skoro 100.000 intervencija, i spasi čitav jedan mali grad.

Posle obilaska predsednik Vučić se obratio javnosti i medijima odgovarao na aktuelna pitanja.

On je govorio da je se izdvaja 50 miliona evra za lečenje retkih bolesti. Rekao je da je budžet za zdravstvo ogroman, i da je dobro da se troši na plate medicinskih radnika, ali da se ne troši na zdravstveno rukovodstvo, što će, rekao je, morati da se promeni.

- Ogroman je napredak u poslednjih nekoliko godina. Uspevamo da lečimo uglavnom decu sa retkim bolestima, što do pre nekoliko godina nije uopšte bio slučaj - kazao je Vučić.

On je rekao da je važno da će se do Nove godine krenuti sa rekonstrukcijom Infektivne klinike.

SRBIJA VUCIC Aleksandar Vučić u obilasku zgrade Hitne pomoći - Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

O ULAGANJIMA U ZDRAVSTVO

Hitna pomoć je prvo mesto sa kojim se svi suočavamo u slučaju urgentnih problema sa zdravljem, svojim i svojih bližnjih, a lekari, medicinsko i nemedicinsko osoblje se bore za živote ljudi, poručio je danas predsednik Aleksandar Vučić i istakao da će oni i ove godine imati povećanje plata, što je, nada se, značiti njihovu opredeljenost da ostanu u svojoj zemlji.

Vučić je novinarima, nakon posete Gradskom zavodu za hitnu medicinsku pomoć, rekao da je to stara zgrada iz 1960-e godine, koja gotovo 60 godina nije rekonstruisana, uz manje obnove pre četiri godine koje su bile nedovoljne.

Predsednik je naveo i da će do kraja godine za Hitnu pomoć stići 17 novih vozila, što će pomoci da se sačuva još neki život.

- Sada krećemo u izgradnju novog modernog kompleksa. Hvala svim lekarima, medicinskom i nemedicinskom osoblju, mehaničarima, vozačima.. koji se bore za živote ljude. Imaće ove godi povećanje plata i nadam se da će to znaciti njihovu opredeljenost da ostanu - rekao je Vučić.

Povećanje plata doprineće da se oni osećaju bolje i da mogu da pruže još kvalitetniju pomoć građanima, dodao je Vučić.

Predsednik je naveo da je to sve deo napora da zdravstvo, koje je bilo razrušeno, bude najmodernije u ovom delu Evrope.

- Mnogo ulažemo i najviše ćemo radnicima u zdravstvu da podižemo plate, da sačuvamo našu pamet, i koliko god bilo teško sa Austrijom ili Nemačkom, čini mi se da ćemo u tome uspevati - rekao je Vučić.

On je preneo novinarima da napreduju radovi na izgradnji i obnovi KCS, Zemunske bolnice, Instituta za majku i dete, Dedinja 2, kao i da će se graditi nova Infektivna klinika, za koju kaže da je u najtežem stanju, zbog čega može da nas bude sramota.

- Ali, biće najmodernija, na ponos svih. Uskoro krećemo sa tim -  rekao je Vučić.

Sve je to sada moguće zbog fiskalne discipline u prethodnim godinama.

Najavio je da će zatim početi obnova domova zdravlja, jer je tu, kako kaže, najmanje rađeno.

Vučić je rekao da je posebno ponosan na programe vantelesne oplodnje koje će država, najavljuje, da finansira za sve parove koji to žele, bez obzira na to koji im je pokušaj, ako medicinska struka kaže da je to moguće.

Takođe, dodao je da je posebno ponosan na izdvajanja za lečenje retkih bolesti, za koje se sada, kaže, izdvaja 50 miliona evra, što pre neku godinu nije bila stavka u budžetu.

- To je dramatično povećanje ulaganja i veći je broj dece kojima možemo da platimo lečenje u inostranstvu. Petostruko ii šestostruko je veći broj dece koje šaljemo na lečenje u inostranstvu, kojima ovde ne možemo da pomognemo - rekao je Vučić.

SRBIJA VUCIC Obraćanje predsednika Vučića - Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

- U svakom slučaju hvala direktorima hitne pomoći i želim vam mnogo uspeha, 17 novih vozila stići će do Nove godine.

- Mislim da je to najvažnije i time ćemo uspeti da sačuvamo još neki život naših ljudi i ne postoji ništa važnije - rekao je predsednik i dodao:

- Finansiraćemo svaki pokušaj za sve parove kojima je to potrebno, samo da medicinska struka kaže da to može.

 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram
"Ne postoji ništa važnije od čuvanja života naših ljudi! Kao što vidite krećemo u izgradnju modernog kompleksa i želim da izrazim zahvalnost kompletnom medicinskom i nemedicinskom osoblju koje se bori za živote naših ljudi, prioritet je povećanje plata, poboljšanje uslova rada, i to je samo deo sveobuhvatnog napora da razoreno zdravstvo obnovimo i učinimo najmodernijim u ovom delu Evrope. Želimo da sačuvamo našu pamet, našu marljivost i naše ljude i mislim da ćemo u godinama koje dolaze uspeti u tome." Predsednik Vučić obišao je zgradu Gradskog zavoda za hitnu medicinsku pomoć Beograd.Објава коју дели Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav) дана

- Za renoviranje zgrade Hitne pomoći grad će izdvojiti 5 miliona evra, a 11 miliona daje Evropa - rekao je predsednik.

O POZIVI IGRAČU ZVEZDE ALEKSI VUKOMANOVIĆU

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić potvrdio je danas da je dva sata pred kvalifikacionu utakmicu za Ligu šampiona između Crvene Zvezde i Jang Bojsa u Beogradu pozvao igrača Zvezde Aleksu Vukomanovića, jer je pomislio da bi on mogao biti igrač odluke.

- Sedeo sam sa predsednikom Crvene Zvezde i palo mi je na pamet da bi Vukomanović mogao biti igrač odluke. Zamolio sam šefa Zvezde da nazove Vukomanovića, kojem sam rekao ''sine daj gol'' - rekao je Vučić.

- On je kazao da će dati sve od sebe i dao je gol. Čestitam mu na tome - rekao je Vučić novinarima.

On je čestitao pobedu Zvezdi i poželeo mnogo uspeha u budućnosti.

Dodao je da je slučajno pogodio, kao što se svakome desi to nekada, kada nešto prognozira.

- Marin je najbolji, svetska klasa, ali palo mi je na pamet da bi Vukomanović mogao da reši utakmicu - rekao je Vučić.

Da li je zaista zvao fudbalera Crvene zvezde pred meč, on je rekao da je sedeo sa predsednikom Crvene zvezde i zamolio je Terzića da ga pozove.

- Rekao sam sine, daj gol, on je rekao da će dati sve od sebe i to je i uradio. Vidim da su se radovali svi, i čestitam im još jednom pobedu i želim im sve najbolje u budućnosti, slučajno sam pogodio - rekao je Vučić.

Aleksandar Vučić Aleksandar Vučić - Foto: Tanjug

O TENKU I OKLOPNOM VOZILU KOD STADIONA "RAJKO MITIĆ"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da je bio iznenađen histericnom kampanjom povodom pojavljivaja "tenka" ispred Marakane, isticući da je gotovo sve što je o tome objavljeno čista laž.

- Kažu, skupile se ubice da slave Vukovar. Tenk kome je cev zalivena, nema motor, nema bilo kakve veze sa Vukovarom, ni sa Hrvatskom, ili bilo kojim delom Srpske Krajine, ili bilo čime... Mogu da razumem da se to radi u delu hrvatske javnosti, ali u Srbiji - to ne mogu - rekao je Vučić.

On je rekao i da bi više voleo da je simbol Zvezde nesto drugo, li da o tome odlucuju navijači i oni su izabrali tenk.

Vučić je naveo primere i drugih evropskih klubova, kao sto je CSKA koji ima tenk ispred stadiona, ili nemački klub Borusija Dortmund koji takođe ima tenk kao simbol, koji jos podseća na prošla vremena.

Predsednik je istakao i da oklopno vozilo koje se vozi po gradu, a o kojem se takođe pisalo svašta, je samo nadograđeni kamion Tam od iverice, i pokazao njegovu sliku.

- To je to veliko oklopno vozilo koje je narusilo mir u nasoj zemlji - rekao je ironicno Vučić i pokazao fotografiju vozila.

Komentarišući to što su navijači hrvatskog Dinama ispred svog stadiona postavili traktor, Vučić kaže da za sudbinu srpskog naroda iz Hrvatske nema dovoljno suza ni da se izliju Sava i Dunav, ali da moramo da idemo dalje.

- Tri ključna igrača u Zvezdi su Srbi Krajišnici... Dinamo je jak, ali možda Partizan i Zvezda budu jači - rekao je Vučić i dodao da mu je draže da temu prebaci na sportski teren, a da će Srbija da nastavi da se približava drugim zemljama i da ih i pobeduje u raznim oblastima.

On je Partizanu poželeo sreću večeras, kako bi Beograd bio jedan od gradova koji ima dva predstavnika u Ligi Evrope, jer je to važno za Srbiju.

O STOPI NEZAPOSLENOSTI U SRBIJI

Stopa nezaposlenosti u Srbiji pala je na 10,3 posto što je najniži nivo nezaposlenosti u proteklih nekoliko decenija rekao je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić, dok je stopa nezaposlenosti na nivou od 49,2 procenta, što je, kaže, najviši nivo u proteklih nekoliko decenija.

Vučić je čestitao svim nadležnima koji su radili na postizanju ovih rezultata ali i istakao da će država nastaviti da radi na spuštanju nivoa nezaposlenih ispod deset procenata.

Kako je dodao, po rezultatima u smislu visine nivoa nezaposlenosti, Srbija se može meriti sa nekoliko zemalja Evropske unije.

SRBIJA VUCIC Aleksandar Vučić - Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

O AFERI "DAJREKT MEDIJA"

Juče smo iz izjave Ðilasa čulio kako bi u Srbiji bila uvedena diktatura, na otvorena vrata, konstatovao je danas predsednik Aleksandar Vučić komentarišući izjavu Dragana Ðilasa da će nova vlast dovesti nove tužioce, koji će odlučivati ko će da ide u zatvor.

- Ðlas je, želeći da ukaže na autokratiju, rekao da će kada on dođe na vlast, kao da nije dovoljno opljačkao zemlju, da dovede tužioce i da će u zatvoru biti oni za koje to tužioci budu rekli. Već si dovodio tužioce i sudije. 840 sudija si otpustio u jednom danu. Već jednom si diktaturu uvodio - kazao je Vučić.

Ðilas je, primećuje Vučić, ili namerio da uvede diktaturu ili je nepismen, jer, podseća, nisu tužioci ti koji odlučuju ko ide u zatvor, već sud.

- Ne plašim se ja vas tajkuna. Nisam se ni plašio, a pobeđivaću vas istinom, pravom i pravdom, ne diktaturom, kako bi ste vi da određujete ko bi trebalo da ide u zatvor. Ne plašim ih se jer su moji ciljevi sveti i oni su - šta će se pisati u knjigama šta je ko uradio za zemlju - rekao je predsednik Srbije.

Vučić je kazao da ispred Predsedništva dolaze svi koji bi da drže konferencije za novinare i dodao da ne želi da se izjašnjava o slučaju „Dajrekt media“, jer ne želi da komentariše rad tužilaštva.

- Mnogo važnije od nečije lične sudbine je da prekinemo sa nekoliko principa, a to je da političari nikada ne odgovaraju za kriminal i korupciju. Političari se uvek sakriju iza nekog drugog, postavljaju ispred sebe druga lica, kao što je bio slučaj za najveću pljačku u vezi Bulevara Revolucije, kada su postavili vozača Bijelića, koji nije imao ništa od toga, a milioni su otišli u džepove velikog gazde - objasnio je on.

Ukazao je da Ðilas nikada nije držao konferenciju za novinare da zaštiti članove DS, ali jeste sada, kada štiti svoju privatnu svojinu.

- Razumeo bih da Dragan Šolak kao vlasnik drži konferenciju. Ovim je Ðilas potvrdio da je sve tačno što smo znali godinama, pokazao je kroz histeriju i nervozu koliko mu je teško da podnese delatnost nadležnih organa - istakao je on.

Vučić je podsetio da je Ðilas pre nekoliko nedelja išao u policiju da vidi da li ima nešto protiv njega, i kada je izašao rekao da nema ništa i da je pošten, a juče je govorio o političkom progonu.

- Dogovorite se za šta ćete da nas kritikujete - nagalsio je on.

Istakao je da je ključna stvar u svemu tome da je ceo sistem napravljen po tome da jedan od najviših nosilaca vlasti, koji ima privatne firme, najveći biznis pravi sa državnim i javnim kompanijama Srbije.

- Nigde u svetu se to ne dešava, uz izuzetak banana država, a tajkuni ministri i tajkuni gradonačelnici mislili su da je to moguće i normalno - rekao je on.

Ukazao je da vidi da Mišković i Ðilas imaju istog advokata i da su povezani.

Ðilasu je još poručio da dva šatora ispred Predsedništva štite specijalci, iako nikoga u njima nema.

Odgovarajući na pitanje novinara u vezi sa tvrđanjama Dragana Ðilasa o njegovoj umešanosti u procesuiranje zaposlenih na RTS-u i u Ðilasovoj nekadašnjoj komaniji "Dajrekt medija", Vučić je podsetio da niko nikada koga je država optužila nije priznao da je kriv.

- Je l'' ste čuli da je iko ikada koga je država optužila rekao ''ja sam kriv''. Ja to još nisam video, što to očekujete od ovih malih političara - rekao je Vučić.

On je naglasio da nadležni organi svoj posao rade, a država svoj, i dodao: "A, to da će tajkuni upravljati ovom zemljom i da nastave da je pljačkaju - taj film neće da gledaju".

Vučić je na pitanje televizije N1 zašto je juče nakon hapšenja izostalo oglašavanje tužilaštva, dok su stigle reakcije iz SNS - od Marije Obradović i ministra Nebojše Stefanovića koji je iznosio detalje iz istrage, ukazao da je Stefanović po sluzbenoj dužnosti upoznat sa slučajem, jer je MUP sprovodio istražne radnje po nalogu tužilaštva.

Inače, Tužilaštvo za organizaovani kriminal oglasilo se juče u dva navrata ovim povodom, o čemu je Tanjug izveštavao, a Stefanović je na konferenciji za novinare čitao detalje iz krivične prijave koju, inače, sastavlja policija.

Predsednik je, odgovarajući na pitanje, rekao da može da prihvati svu "krivicu" za državne organe što su sa nečim upoznati i što su pet minuta ranije nekog o nečem obavestitli, napominjući da to mora da se promeni u budućnosti.

- Sasvim sam ozbiljan, ali neću to da merim sa stepenom zločina i krađe od 500 ili 600 miliona evra - odgovorio je predsednik, napominjući da ne zna detalje sa konferencija Obradovićke i Stefanovića.

- Marijinu konferenciju nisam video, a Nebojšinu sam video na nekim vestima, možda nisu krivi ništa, ako jesu tu nema tolerisanja.I ja sam tako nekoliko puta istrčavao sa određenim stvarima i svaki put kažem kažem ''kriv sam, izvinite ljudi''. Ali ja nisam ukrao 500 miliona - zaključio je Vučić.

SRBIJA VUCIC Aleksandar Vučić - Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

O PRIHODIMA ĐILASOVIH FIRMI

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić kaže da su četiri najznačajnije kompanije u vlasništvu Dragana Ðilasa - Multikom grupe, Dajrekt medije, Emoušn prodakšn i Ovejšn B.B.D.O u periodu dok je on bio na vlasti ostvarile prihod od 619.688.269 evra.

On je rekao da je poslovni prihod tih kompanija od 2000. do 2003. godine, kada se vratio iz Češke, bio ukupno dva miliona evra, a neto dobit 620.000 evra, te dodao:

- Sa Ðilasovim dolaskom na vlast ti prihodi drastično rastu.

Vučić je pokazao i grafikon, na kojem se može uočiti drastična razlika u prihodima Ðilasovih firmi pre, za vreme i po silasku sa vlasti.

Od 2004 do 2007. godine, kada Ðilas postaje vlast, prihod je bio 14.310.191.000 dinara ili 179.012.542 evra, a neto dobit 27.759.000 evra za samo tri godine, kada je varao narod da se bavi "VC-ima", podizao popularnost i punio svoje džepove, rekao je Vučić.

Dodaje da su od 2008. do 2012. godine prihodi te četiri firme bili 32. 782.416.000 dinara, što je 332.133.257 evra.

Sa gubitkom vlasti, prihodi Ðilasovih firmi rapidno padaju, te su tako od 2012 -2014. bili 12 milijardi dinara ili 106 miliona evra.

Predsednik naglašava da je poslovni prihod te četiri kompanije u vlasništvu Dragana Ðilasa od 2000. godine bio 619.688.269 evra.

- A on sve vreme na vlasti radi za platu od 100.000 dinara koju daje u humanitarne svrhe. Priznata neto dobit je 105.671.000 evra - rekao je Vučić.

- Ovo sve govori i svima je sve jasno - primetio je predsednik.

On je pojasnio da je sistem napravljen tako da su kontrolisali sve - od kablovskih kanala, javnog servisa, proizvodnje i kupovine programa, kupovine i prodaje sekundi i da je apsolutni monopol bio u svim sferama.

- Sada kada se taj kriminalni lanac konačno seče, naravno da će svi tajkunski lobiji da skoče i da kažu ''ti si Vučiću psihopata'' - rekao je predsednik.

O IZBORIMA NA KOSOVU

Srpska lista trebalo da ucestvuje na predstojećim vanrednim parlamentarnim izborima na Kosovu i Metohiji i da na njima pobedi i bori se za srpske interese, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić i naglasio da će država i dalje da pomaže tamošnjim Srbima.

Vučić je posle obilaska Hitne pomoći rekao novinarima da će sačekati izvestaj Kancelarije za KIM, kao i da čuje šta ljudi iz Srpske liste misle, pa da se sve sagleda, ali da je njegovo mišljenje da na izborima treba da učestvuju.

On je rekao i da će oni imati moćne protivnike i u albanskim i u delu srpskih medija, koji će forsirati one koji hoće da razore interese srpskog naroda, ali i da je uveren u zrelost srpskog naroda.

- Oni dobro znaju ko se za njih bori, ulaze, i njih ne možete da prevarite - kaže Vučić.

Povodom provokacija koje su počele čim su raspisani izbori, Vučić je zamolio Srbe koji su, kako kaže, junački izdrzali sve provokacije da ostanu na svojim ognjištima, a "Kfor može da vežba".

Sto se tiče grafita UČK i slicnih provokcija, Vučić kaže da je to užas, ali i da se naš narod na to navikao.

- Svi koji zive sa tim, čuvaju srpsko ime i srpsko ognjiste. A mi ćemo da nastavimo da pomažemo - istakao je Vučić navodeći da će do kraja godine na različite projekte u srpskim sredinama u pokrajini biti potrošeno šest milijardi, a početkom sledeće godine još tri i po milijarde dinara. 

Prema njegovim rečima, to su ogromna sredstva koja decenijama nisu ulagana.

Povodom hapšenja novinarke Jedinstva kaže da se divi svemu sto je izdrzala i njenoj hrabrosti, ali izražava bojazan da ovo neće biti i poslenji takav slučaj sa kojim se novinari na KiM suočavaju.

SRBIJA VUCIC Aleksandar Vučić - Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

O POZIVU ZA OBELEŽAVANJE 80. GODIŠNJICE OD POČETKA DRUGOG SVETSKOG RATA

Interesantno je da oni koji su najviše stradali nisu dobili poziv u Poljsku na obeležavanje 80. godišnjice od početka Drugog svetskog rata, kao ni mi koji smo među najstradalnijima, izjavio je danas predsednik Aleksandar Vučić.

Kako je rekao, srpski narod je, proporcionalno broju stanovnika nesumnjivo među najstradalnijima, u prvih četiri ili pet zemalja, sa pobedničke strane.

- Ali, skupiće se mnogi sa ove druge strane, u redu je to... - konstatovao je predsednik.

Vučić je poručio da je potpuni revizionizam istorije u toku u poslednje vreme, čemu ćemo morati da se suprotstavljamo istinom i činjenicama.

- Hvala im na tome, ništa drugo - rekao je Vučić.

Oni koji su najviše stradali nisu dobili poziv. Ali skupiće se mnogi sa ove strane koja nije pobednička. To je nešto što se dešava i tome ćemo morati istinom i činjenicama da se suprotstavimo.

O TRAKTORU ISPRED STADIONA "MAKSIMIR"

- Razumem ja Hrvate jer je njima neko rekao da je tenk iz Vukovara, i to su im rekli srpski mediji. Nema dovoljno suza u DUnavu i Savi koliko je srpski narod isplakao za žrtve u Hrvatskoj.

SRBIJA VUCIC Aleksandar Vučić - Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

O DIPLOMATSKOJ OFANZIVI

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će se tokom septembra sastati sa velikim brojem zvaničnika iz sveta te da će, između ostalog, ići i u Vatikan.

- Idem i u Vatikan, da ih molim da ne priznaju Kosovo, mnogo toga da molim za našu zemlju - rekao je Vučić novinarima u Beogradu.

Vučić je, na pitanje novinara o diplomatskoj ofanzivi koju je ranije danas najavila premijerka Ana Brnabić, rekao da će se sastati sa 15, 20 državnika, a da će se obratiti i na Generalnoj skupštini UN, ukoliko se, kaže, nešto ne promeni.

- U Srbiju će doći turski predsednik Tajip Erdogan kao i predsednik Češke Miloš Zeman, dok će predsednica vlade Ana Brnabić, između ostalog, ići i u zvaničnu posetu Nemačkoj - rekao je Vučić.

O NAPADU NA AUTO-PUTU "MILOŠ VELIKI"

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je danas da moraju da budu uhapšeni napadači koji su u noći između utorka i srede izleteli na auto-put "Miloš Veliki" i palicama lupali vozila koja su uspeli da zaustave, povredivši pritom troje ljudi.

- Svi će biti pohapšeni. Kako to može da se spreči? Pa, svi će biti pohapšeni - rekao je Vučić odgovarajući na pitanja novinara.

- Svi koji su tamo tukli ljude, sa palicama izlazili na autoput, ta banda će da bude pohapšena - dodao je predsednik.

Prema pisanju medija, više od 10 osoba, sa fantomkama na glavama, nešto iza ponoći između utorka i srede, presrelo je dva vozila kod Mislođina i razlupali ih palicama, a potom pobegli.

Policija je ubrzo stigla na lice mesta i zatekla dva razlupana vozila i četvoricu mladića od kojih su trojica povređena u incidentu.

je posao.

SRBIJA VUCIC Aleksandar Vučić - Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

O ODLUCI OPOZICIJE O BOJKOTU

Predsednik Aleksandar Vučić kaže da čestita delu opozicije na odluci da bojkotuju predstojeće parlamentarne izbore, ali i upozorava naprednjake da ne pomisle da su izbori završeni.

- Imaćemo mi mnogo težu i ozbiljniju konkurenciju, koja može da nam uzme glasove. Ovi (aktuelna opozicija) su nesposobni, oni glasa ne mogu da uzmu. Oni imaju svojih 10 odsto, to je ograničeno i preko toga ne mogu - naveo je on.

Dodaje da će naprednjaci morati da brinu o onima koji mogu da im uzmu glasove i koji su za njih ozbiljniji i opasniji protivnici, aliu nije precizirao na koga misli.

- O tome ćemo u nedelju na sednici GO naše stranke - rekao je predsednik.

O SUSPENZIJI BIRTANSKOG PARLAMENTA

Predsednik Aleksandar Vučić nije danas komentarisao to što je britanski premijer Boris Džonson pokrenuo suspenziju parlamenta, ističući da se ne meša u untrašnje stvari drugih zemalja.

- Poštujemo i Borisa Džonsona i Veliku Britaniju, to je demokratska zemlja - rekao je Vučić novinarima.

On je tim povodom primetio da bi, da je on raspustio parlament - "bombardovali Srbiju".

Na pitanje kako onda oni mogu da govore o stanju u našoj zemlji, Vučić je rekao da svako može da govori, ali da je naš posao da radimo dobre stvari za svoju zemlju, da je uređujemo, ne zbog Evropljana i za njih, već za sebe i svoju decu.

Komentarišući to što u Briselu kažu da ulazak Srbije u EU i pristupanje zajedničkom evropskom tržištu podrazumeva, kao i u slučaju svih drugih kandidata, i usklađivanje svih trgovinskih ugovora, pa i Ugovora o slobodnoj trgovini sa Evroazijskom unijom, Vučić je rekao - "kad preciziraju kada ulazimo u EU, dođite sa tim pitanjem kod mene".

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 69

    29. avgust 2019 | 12:39

    Uh! Ja pomislio vanredno obraćanje

  • Zoran

    29. avgust 2019 | 13:25

    Super penzioneri čuvaju Srbiju da ne propadne bravo Predseniče opet čekajte od bednih penzionera glasove

  • Zoran

    29. avgust 2019 | 13:21

    Blago nama predsednik nam povećva penzije od marta 2019 pa sve do Nove godine mnogo lepo snjegove strane ali treba izdržti i prežveti taj period penzineri izdržte sačvajte zemlju Srbiju. .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA