Srbija i svet izgubili su jednog od najvećih umetnika: Vučić uputio saučešće povodom smrti slikara

Vučić je na zvaničnom Instagram profilu @buducnostsrbijeav izrazio poštovanje prema radu preminulog umetnika, istakavši da su Srbija i svet izgubili jednog od najvećih umetnika našeg doba.

  • 0
SRBIJA SMEDEREVO ZELEZARA Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je saučešće povodom smrti jednog od najeminentnijih srpskih slikara Vladimira Veličkovića.

Vučić je na zvaničnom Instagram profilu @buducnostsrbijeav izrazio poštovanje prema radu preminulog umetnika, istakavši da su Srbija i svet izgubili jednog od najvećih umetnika našeg doba.

- I Srbija i svet izgubili su danas jednog od najvećih umetnika našeg doba. U lavirintima njegovog veličanstvenog umetničkog opusa ostaju svevremene poruke o humanosti, moralnosti, hrabrosti, ali i surovosti ljudske prirode koja je obeležila istoriju sveta - - napisao je Vučić i dodao:

- Vladimir Veličković je svojom energijom i jedinstvenim stilom izražavanja snažno obeležio svoju epohu, a na nama je da njegova dela nastavimo da proslavljamo, kao što je on proslavio ime Srbije širom sveta. Izražavam svoje najdublje saučešće i poštovanje prema večnosti njegove umetnosti u koju je danas otišao.

 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram
"I Srbija i svet izgubili su danas jednog od najvećih umetnika našeg doba. U lavirintima njegovog veličanstvenog umetničkog opusa ostaju svevremene poruke o humanosti, moralnosti, hrabrosti, ali i surovosti ljudske prirode koja je obeležila istoriju sveta. Vladimir Veličković je svojom energijom i jedinstvenim stilom izražavanja snažno obeležio svoju epohu, a na nama je da njegova dela nastavimo da proslavljamo, kao što je on proslavio ime Srbije širom sveta. Izražavam svoje najdublje saučešće i poštovanje prema večnosti njegove umetnosti u koju je danas otišao." - Predsednik Vučić uputio je telegram saučešća porodici Veličković.Објава коју дели Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav) дана

Predsednik Vučić uputio je telegram saučešća porodici Veličković.

Vladimir Veličković preminuo je u svojoj 84. godini života.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA