Kukan i Flekenštajn drugi dan svoje misije u Beogradu započeli susretom sa Vučićem

Predsednik Srbije je sa njima razgovarao o političkoj atmosferi i konkretnim pitanjima u cilju omogućavanja dijaloga parlamentarnih stranaka

  • 36

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa delegacijom Evropskog parlamenta, koju predstavljaju Eduard Kukan i Knut Flekenštajn, sa kojima je razgovarao o političkoj atmosferi i konkretnim pitanjima u cilju omogućavanja dijaloga parlamentarnih stranaka, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Republike.

Predsedavajući Odbora za spoljne poslove Dejvid Mekalister je, tokom poslednjeg susreta sa predsednikom Vučićem, najavio dolazak delegacije EP u okviru istraživačke misije Evropskog parlamenta o jačanju parlamentarnog dijaloga u Narodnoj skupštini Srbije.

Kukan i Flekenštajn došli su u srpsku prestonicu posle pomenute najave, uz objašnjenje da će njih dvojica da saslušaju sve o aktuelnoj situaciji u Srbiji, te da stave na raspolaganje svoje iskustvo u rešavanju političkih kriza na Zapadnom Balkanu.

Tokom jučerašnjeg dana održali su niz sastanaka sa predstavnicima parlamentarnih stranaka u Skupštini Srbije, dok su za danas planirani susreti sa predstavnicima vanparlamentarne opozicije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • МАЈА

    30. avgust 2019 | 11:11

    Надам се да ће овај сусрет донети добро Србији и да ће се остварити једно пријатељство

  • kaja

    30. avgust 2019 | 10:56

    Vazan sastanak za nasu zemlju

  • Mašnica

    30. avgust 2019 | 09:42

    Srbija je svakim danom sve bliža EU-i.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA