• 3

Delegacije Nacionalne garde Ohaja sa Brnabić: Jedan od prioriteta unapređenje saradnje sa SAD

Brnabić je kazala da je Srbija zainteresovana za unapređenje ekonomske saradnje u svim oblastima od zajedničkog interesa i izrazila zadovoljstvo što u Srbiji posluje veliki broj značajnih američkih kompanija

  • 3

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić sastala se danas sa članovima delegacije Nacionalne garde Ohaja, koju je predvodio general-major Džon Heris.

U razgovoru je iskazana želja da se nastavi dosadašnja uspešna saradnje naše zemlje sa Nacionalnom gardom Ohaja, budući da je jedan od spoljnopolitičkih prioriteta Srbije unapređenje svih oblasti saradnje sa Sjedinjenim Američkim Državama.

U budućnosti bi, stoga, trebalo nastaviti isticanje pozitivnih primera istorijskog savezništva i raditi na oblastima od zajedničkog interesa sa ciljem osnaživanja odnosa dve strane, poručila je premijerka Brnabić.

Ana Brnabić, Džon Heris

Brnabić i Heris - Foto: Tanjug/Tanja Valic

Državno partnerstvo sa Nacionalnom gardom Ohaja, kao jedno od najdinamičnijih komponenti bilateralne saradnje, deo je nastojanja naše strane da se kroz konkretne oblike povezivanja unaprede sveukupni odnosi.

Premijerka Brnabić boravila je prethodno, u januaru ove godine, u poseti američkim saveznim državama Ohajo i Džordžija, pri čemu se, između ostalog, sastala i sa najvišim rukovodstvom Nacionalne garde Ohaja.

Ana Brnabić, Džon Heris

Sastanak u Vladi Srbije - Foto: Tanjug/Tanja Valic

Tom prilikom potvrđen je značaj Programa državnog partnerstva (PDP) Srbije i Ohaja, koji se 13 godina realizuje kroz odličnu saradnju Vojske Srbije i Nacionalne garde Ohaja.

Pored isticanja značaja vojno-vojne i civilno-vojne saradnje u okviru PDP, želja naše strane je potvrđivanje i unapređenje civilno-civilne saradnje.

Ana Brnabić, Džon Heris

Sastanak u Vladi Srbije - Foto: Tanjug/Tanja Valic

Brnabić je kazala da je Srbija zainteresovana za unapređenje ekonomske saradnje u svim oblastima od zajedničkog interesa i izrazila zadovoljstvo što u Srbiji posluje veliki broj značajnih američkih kompanija.

Sastanku su prisustvovali i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović i ambasador SAD-a u Srbiji Kajl Skat.

(Telegraf.rs)

Komentari

  • misa

    jesu to oni sto sipce potpomazu?

  • Milos

    Neprijatelju se ne pruza ruka.

Preporuka sa Weba

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima