• 2

Češki premijer se oglasio po pitanju povlačenja priznanja nezavisnosti tzv. Kosova

Babiš je to rekao na zajedničkoj konferenciji za novinare sa premijerima zemalja Višegradske grupe, komentarišući najavu predsednika Češke Miloša Zemana da će za mesec dana, na sastanku ustavnih vlasti u Pragu, postaviti pitanje da li je moguće povući priznanje nezavisnosti Kosova

  • 2

Češki premijer Andrej Babiš izjavio je danas u Pragu da ne vidi razlog zašto bi njegova zemlja povukla priznanje nezavisnosti tzv. Kosova.

Babiš je to rekao na zajedničkoj konferenciji za novinare sa premijerima zemalja Višegradske grupe, komentarišući najavu predsednika Češke Miloša Zemana da će za mesec dana, na sastanku ustavnih vlasti u Pragu, postaviti pitanje da li je moguće povući priznanje nezavisnosti Kosova.

Izjava i mišljenje Zemana nije ništa novo, rekao je Babiš, napominjući da predsednik Češke to priča od 2013.

- Razgovaraćemo definitivno o tome, iako ne vidim razlog zašto bi Češka promenila stav po tom pitanju - kazao je Babiš.

Andrej Babis, ceska

Foto: Tanjug/AP

Češki premijer upozorio je da redovno sastajanje najviših zvaničnika na kome je predsednik Zeman najavio da će narednog meseca pokušati da vidi da li bi Češka mogla da povuče priznanje Kosova služi upravo koordinaciji spoljne politike i inostranih poseta i da će na sastanku biti o tome debata.

Babiš je na konferenciji za novinare rekao takodje da Zemanova izjava nije kriva za odustajanje kosovskih zvaničnika da prisustvuju samitu i da mu je premijer tzv. Kosova poslao poruku u kojoj ga je obavestio da u Prag ne dolazi zbog unutrašnje političke situacije.

- Na samitu je kao predstavnik Kosova bio otpravnik poslova ambasade u Pragu i on je imao istupanje na samitu - rekao je Babiš.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Komentari

  • Brana

    Bistrooki a znas li koji je razlog bio za priznanje!?

  • Milan

    Razloga za povlačenje ima stotinu , za onoga ko je realan.

Preporuka sa Weba

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima