Zemanov predlog o povlačenju priznanja tzv. Kosova dobio podršku u Nemačkoj?

Žaklin Nastić, portparolka nemačke levičarske stranke Levica, rekla je da je nezavisno Kosovo "uspostavljeno kršenjem međunarodnog prava i od strane kriminalaca - izvestio je prištinski dnevnik Zeri

  • 58
Aleksandar Vučić, Miloš Zeman Foto: Tanjug

Inicijativa predsednika Češke Miloša Zemana o razmatranju ukidanja priznanja tzv. Kosova dobila je podršku nemačke levičarske stranke Levica (Die Linke), prenosi Kosovo online.

Žaklin Nastić, portparolka te partije, rekla je da je nezavisno Kosovo "uspostavljeno kršenjem međunarodnog prava i od strane kriminalaca“, izvestio je prištinski dnevnik Zeri.

- Pozdravljamo raspravu koju je pokrenuo češki predsednik o povlačenju priznanja za Kosovo. Kosovo trenutno ne priznaju mnoge članice UN. U poslednje dve godine, desetine zemalja su povukle priznanje - precizirala je Nastićeva i dodala da je Kosovo posle bombardovanja NATO-a “dvojeno od Srbije i da njime trenutno upravljaju lideri koji su umešani u ratne zločine".

Žaklin Nastić je napomenula da je Miloš Zeman bio u pravu kada je rekao da Kosovo ne vode demokratske stranke.

- Zapravo, kao što je rekao Miloš Zeman, takva država ne može biti deo demokratske zajednice - zaključila je ona.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Hedona

    14. septembar 2019 | 18:35

    Kosovo trenutno ne priznaju mnoge članice UN. U poslednje dve godine, desetine zemalja su povukle priznanje. Ovo je jako važno da Češka povuče nezavisnost jker bi to značilo veliku diplomatiju na političkoj sceni.

  • Lane

    14. septembar 2019 | 18:41

    Nas predsednik se svakodnevno bori na nas narod !

  • Janko

    14. septembar 2019 | 21:28

    Počelo je počelo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA