• 14

Milan Radoičić podneo krivičnu tužbu protiv Rade Trajković

Radoičić je tužbe podneo zbog posledica koje je pretrpeo u javnom i političkom životu u kome se njegovo ime dovodilo od strane Rade Trajković u vezu sa ubistvom lidera Građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića

Milan Radoičić, potpredsednik Srpske liste, podneo je privatnu krivičnu tužbu protiv Rade Trajković zbog krivičnog dela uvrede, uz ranije podnetu tužbu zbog povrede ugleda i časti, izjavio je za Kosovo Online njegov advokat Goran Petronijević.

Radoičić je tužbe podneo zbog posledica koje je pretrpeo u javnom i političkom životu u kome se njegovo ime dovodilo od strane Rade Trajković u vezu sa ubistvom lidera Građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića.

Petronijević je naveo da su i Radoičić i Trajkovićeva akteri političke scene u Srbiji, tačnije na Kosovu, ali da to nikako ne bi smeo biti razlog navedenog ponašanja Rade Trajković.

- Očigledno je iz svih njenih medijskih nastupa da to nije činila u žaru političke borbe, već iz nekih ličnih ili eventualno naručenih motiva. Podsećamo da je Radoičić, potpredsednik najveće političke partije srpskog naroda na Kosovu i Metohiji, Srpske liste, a da su ovakvi nastupi Rade Trajković prouzrokovali pokretanje nekakvog postupka pred kosovskim sudom očigledno s namerom da se Milanu Radoičiću život, boravak i političko delovanje na Kosovu i Metohiji onemoguć - dodao je Petronijević.

Sahrana Olivera Ivanovića

Foto: Tanjug/Tanja Valič

On je napomenuo da se Rada Trajković uvredljivo izražavala o Radoičiću u više navrata, dovodeći ga u kontekst osobe odgovorne za ubistvo Olivera Ivanovića.

- Ti navodi su u svim njenim medijskim nastupima izrečeni bez ikakvog osnova. Upornost kojom je Trajković u dužem vremenskom periodu iznosila neistine i motivi takvog ponašanja će verovatno biti razjašnjeni na sudu u javnom postupku - precizirao je Petronijević.

Pojašnjavajući razloge zašto je najpre podneta tužba zbog povrede ugleda i časti Višem sudu u Beogradu 1. avgusta, Petronijević je naveo da je Rada Trajković u dužem vremenskom periodu 2018. i 2019. u medijima zlonamerno iznosila neisitine o Milanu Radoičiću stavljajući ga u veoma negativan kontekst i grubo vređajući njegov ugled i čast.

Petronijević je naveo i da je od suda zahtevano da radi naknade nematerijalne štete zbog zlonamerno izrečenih neistina i povrede ugleda i časti obaveže Radu Trajković na plaćanje iznosa od pet miliona dinara.

On je dodao da su kao osnov za pokretanje ova dva postupka u tužbama naveli da je Rada Trajković bez ikakvog činjeničnog osnova lažno i u dužem vremenskom periodu, a očigledno s namerom da naruši Radoičićev integritet, čast i ugled ispoljila takvo neuobičajeno ponašanje.

Predsednica Evropskog pokreta Srba sa Kosova Rada Trajković juče je na svom Tviter profilu napisala da je zbog povrede ugleda i časti potpredsednik Srpske liste Milan Radoičić, kojeg kosovsko tužilaštvo sumnjiči za umešanost u ubistvo Olivera Ivanovića, protiv nje podneo tužbu Višem sudu u Beogradu. Trajković je tada navela da će se braniti "poligrafom".

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima