• 1

Antonijević o mogućnosti odlaganja izbora: To se može desiti u slučaju vanrednog stanja

Na pitanje da li postoji mogućnost da se na Fakultetu političkih nauka održi još neki okrugli sto, Antonijević je odgovorio da "stolovi nisu izneti" i da će se, ukoliko bude bilo potrebe, učesnici ponovo okupiti u sličnom formatu

  • 1

Izvršni direktor Fondacije za otvoreno društvo Milan Antonijević rekao je danas, povodom predloga dela opozicije o odlaganju redovnih parlamentarnih izbora da se oni, po zakonu, mogu odložiti samo u slučaju vanrednog stanja.

- Jedno je pitanje potrebe, a drugo na koji način možete odložiti izbore. Ako gledate zakone, to se može desiti u slučaju vanrednog stanja, a videćemo da li postoji druga pravna mogućnost koju neko predlaže - rekao je Antonijević novinarima u Beogradu.

Na pitanje da li postoji mogućnost da se na Fakultetu političkih nauka održi još neki okrugli sto, Antonijević je odgovorio da "stolovi nisu izneti" i da će se, ukoliko bude bilo potrebe, učesnici ponovo okupiti u sličnom formatu.

- Ostaje da verifikujemo ono što je potpisano, da vidimo koji su zaključci. Verujem da ima potrebe da u nekim vremenskim razmacima proveravamo šta se od onoga što je potpisano sprovodi - dodao je Antonijević.

On je kazao da Fondacija još nije dobila pismo šefa spoljnopolitičkog odbora Evropskog parlamenta Dejvida Mekalistera o razgovorima vlasti i opozicije o izbornim uslovima. Međutim, istakao je da oni razgovaraju sa EU i da očekuje da će u tome učestvovati i civilno društvo i stranke koje nisu parlamentarne.

-Videćemo na koji način će se dijalozi odvijati. Danas očekujemo i usvajanje dokumenta u radnoj grupi koja sarađuje sa OEBS-om na primeni preporuka ODIHR-a, a očekuje se i usvajanje jednog od deset zaključaka vlade koji će sve ono o čemu smo govorili na FPN operacionalizovati i dati jasne naloge ministarstvima i drugim državnim organima - rekao je Antonijević.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima