Performansi nisu vid političke borbe: Nikodijević o akciji pripadnika SZS ispred Skupštine

Ako je to trebalo da bude neka ironična predstava, sarkazam na to što je pukla cev u Ulici 27. marta, onda je to sramno ako je to jedina politika opozicije, da se raduju tuđoj nesreći - poručio je

  • 4
Mitar Mrkela, Nikola Nikodijević Foto: Marko Jovanovic

Predsednik Skupštine grada Beograda Nikola Nikodijević poručio je danas da performansi nisu vid političke borbe, reagujući na akciju pripadnika Saveza za Srbiju koji su uoči početka sednice Skupštine grada, na ulazu u zgradu gradskog parlamenta prosuli zemlju i od nje sa vodom napravili blato, aludirajući da tako izgleda Beograd zbog radova koje izvodi gradska vlast.

- Mislim da performansi, koji više nisu ni duhoviti, ni interesantni, nisu vid političke borbe - rekao je Nikodijević novinarima u holu gradskog parlamenta i ocenio da prosipanje zemlje i pravljenje blata ispred Skupštine grada prevazilazi granice dobrog ukusa.

- Ako je to trebalo da bude neka ironična predstava, sarkazam na to što je pukla cev u Ulici 27. marta, onda je to sramno ako je to jedina politika opozicije, da se raduju tuđoj nesreći - poručio je on i dodao da cevi pucaju jer su stare decenijama i zato što ih niko nije menjao.

Gradska vlast se tome ne raduje, istakao je Nikodijević, ali i primetio da, kako je rekao, postoje ljudi koji su najsrećniji kada se u Beogradu desi nešto loše.

Marko Bastać, Beograd, Stari grad, Skupština grada Printscreen: Twitter/BastaćMarko

- Mi našu politiku na tome nikada nećemo graditi i trudićemo se da građanima Beograda iz dana u dan ponudimo bolje, kvalitetnije uslove, efikasniji rad i da njihov život bude kvalitativno bolji - dodao je Nikodijević.

Odbornici Saveza za Srbiju, na čelu sa predsednikom opštine Stari grad Markom Bastaćem, danas su pred početak sednice gradskog parlamenta na ulaz Skupštine grada prosuli više kanti i džakova zemlje, kako bi pokazali kako, prema njihovim rečima, Beograd izgleda "zahvaljujići radovima" koje izvodi gradska vlast.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA