≫ 

Zameniku direktora Kancelarije za KiM zabranjen ulazak na Kosovo

Represija i političko nasilje nad srpskim narodom i nad Srpskom listom nastavlja se i odvija pojačanim intenzitetom kako se izbori na KiM bliže - upozorio je Damjan Jović

  • 5

Zameniku direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Damjanu Joviću danas nije dozvoljeno da uđe na teritoriju naše južne pokrajine, a on je tom prilikom poručio da srpski narod podžava Srpsku listu zato što voli svoju državu Srbiju, i to se ne može sprečiti nikakvim zabranama.

- Priština treba da shvati da srpski narod ne glasa za Srpsku listu zbog nas zabranjenih, srpski narod podržava Srpsku listu zato što voli Srbiju i to niko nikada neće promeniti - izjavio je Jović televiziji Most na administrativnom prelazu Jarinje.

On je upozorio da se represija i političko nasilje nad srpskim narodom i nad Srpskom listom nastavlja i da se odvija pojačanim intenzitetom kako se izbori na KiM bliže.

- To što se Srpskoj listi onemogućava da na jednak način kao i drugi učesnici na izborima vodi kampanju, i da na njenim skupovima učestvuju predstavnici Vlade Srbije, u konačnom ishodu neće promeniti rezultat Srpske liste, a taj rezultat će biti na ponos svima koji vole svoju državu i drže do svog imena, obraza i porodice i koji znaju da nam je jedinstvo najpotrebnije - rekao je Jović.

Damjan Jović Printskrin: Tanjug

On je dodao da razume to što Albanci imaju svoje nacionalne ciljeve u kojima su složni, ali da ne razume da postoje Srbi, poput Slobodana Petrovića i Nenada Rašića, koji se hvale time da očekuju podršku albanskih birača.

- To znači da više ni sami ne veruju da će Srbi glasati za njih pa su se okrenili albanskom biračkom telu, ali teško je poverovati da takvi Srbi postoje - izjavio je.

Podsetio je da je najekstremniji albanski politički lider Aljbin Kurti poručio da su mu dobrošli partneri u budućoj vladi upravo Slobodan Petrović, Nenad Rašić, Aleksandar Jablanović i Rada Trajković. Jović im je poručio da, umesto što snimaju predizborne spotove ispred Gračanice, uđu u manastir i zatraže oprost od Boga za ono što danas čine, jer Srbi znaju da pamte vekovima one koji idu protiv svog naroda i države.

Zamenik direktora Kancelarije za KiM objasnio je da je danas trebalo da poseti sela Banje i Suvo Grlo u Srbici kao i Prilužje kod Vučitrna, kako bi pozvao meštane da svi Srbi 6. oktobra stanu pod isti barjak i glasaju za Srpsku listu.

- Od 7. oktobra nastavićemo svi zajedno tamo gde smo stali, da se još jače borimo za KiM i našu Srbiju - rekao je Jović.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • NI

    28. septembar 2019 | 16:05

    Šta ima da traži direktor na KiM,on je političar RSrbije za njegovu državu,tamo je druga država.

  • Mića

    28. septembar 2019 | 15:27

    Ko ovde ulazi u Shengen,Kosovo- šipci ili Hrvati-ustaše? Oni si svašta dozvoljavaju a države nikad nisu bile niti će biti.Državo Srbijo reaguj. dok nije kasno.Kosovo je i RSK su deo Srbije!

  • Milorad Vujicic

    29. septembar 2019 | 04:16

    Niko nemoze zabraniti prolazak i dolazak na kosovo nikome u Srbiji .Sta rade ti kforovci na kosovu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA