• 44

Vesić: Glas za Srpsku listu je glas da se zaštite interesi Srba na KiM

- Glas za bilo koju drugu listu zajedno sa albanskim biračima, jeste za to da Srbi nestanu sa KiM - rekao je Vesić

  • 44

Spot koji je kandidat koalicije Sloboda na KiM Nenad Rašić objavio na albanskom jeziku pokazuje jasne namere liste Rade Trajković da se promeni izborna volja Srba koji žive na KiM, ocenio je danas član Predsedništva SNS Goran Vesić i istakao da je cilj da se na izborima na KiM izaberu predstavnici Srba koji bi, kako kaže, podržali Ramuša Haradinaja, Hašima Tačija i druge albanske partije.

Vesić je za Tanjug rekao da se iza obraćanja Rašića na albanskom jeziku u predizbornom spotu krije namera da se promeni izborna volja građana srpske nacionalnosti na KiM tako što bi deo albanskih birača glasao za listu Rade Trajković koja je, kako navodi, partner Dragana Ðilasa, Vuka Jeremića i Boška Obradovića.

- Sada se jasno pokazalo kakav plan imaju Rada Trajković i Dragan Ðilas na KiM. Očigledno da deo albanskih birača glasa za kandidate ove liste i da obezbede da neki od njih postanu poslanici kako bi sutra podržali Haradinaja, Tačija i ostale albanske partije da formiraju vladu - kaže Vesić.

Ocenio je da se na KiM sprema sličan scenario kao na izborima u Bosni i Hercegovini kada je deo bošnjačkih birača glasao za Željka Komšića i tako, navodi Vesić, izabran predstavnik Hrvata za kojeg većinski hrvatski narod nije glasao.

- Očigledno se i na KiM priprema da se izaberu poslanici za koje srpski građani neće glasati kako bi se promenila izborna volja Srba na KiM - kaže Vesić.

Prema njegovim rečima, to jasno potvrđuje plan koji je, kako kaže, Ðilas izrekao 2013.godine, a to je da se, kaže Vesić, isele svi Srbi sa KiM i na taj način reši kosovsko pitanje.

- Samo što im Ðilas nije ponudio da se usele u njegove nekretnine kojih, po sopstvenom priznanju, ima u vrednosti od 25 miliona evra - rekao je Vesić.

Ističe da sve što rade Trajković, Ðilas, Jeremić, Obradović zajedno sa predstavnicima albanskih stranaka, jasno govori da Srbi treba da izađu na izbore i glasaju za Srpsku listu.

- Glas za Srpsku listu je glas da se zaštite interesi Srba na KiM, a glas za bilo koju drugu listu zajedno sa albanskim biračima, jeste za to da Srbi nestanu sa KiM - zaključio je Vesić.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Komentari

  • Jojo

    Kome Vesić pomaže i gde se on umeša stvar je propala.

  • nena

    Srbi na Kosovu su zasluzili da pocnu normalno da zive posle svih nedaca koje su ih snasle, izadjite i glasajte, izborite se za sebe.

  • Hedona

    Važno je glasati za SL, koja može doneti boju budućnost građanima KiM, modernizaciji našeg društva i države. Ovo je jako važno da Srbi žive bolje, i da građani KiM shvate da nisu prepušteni sami sebi.

Preporuka sa Weba

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima