• 0

Vučević i Bocan Harčenko za dalje razvijanje veza i širenje ujedinjenog delovanja

Sagovornici su ocenili da su odnosi između dve zemlje na veoma visokom nivou, te da je međugradska saradnja na tom planu višestruko značajna

  • 0

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević primio je u Gradskoj kući ambasadora Ruske Federacije u Republici Srbiji Aleksandra Bocana Harčenka. Tom prilikom on mu je poželeo srdačnu dobrodošlicu i izrazio veliko zadovoljstvo zbog njegove prve zvanične posete Novom Sadu.

Tokom sastanka, gradonačelnik Vučević istakao je da Novi Sad ima aktivnu ulogu u razvijanju srpsko-ruskog prijateljstva, prvenstveno putem negovanja kvalitetnih pobratimskih odnosa sa Nižnjim Novgorodom.

Kako je rekao, postoji dobra saradnja između univerziteta, škola, a nije zanemarljiv ni angažman Ruskog centra u Gimnaziji "Jovan Jovanović Zmaj".

Sagovornici su ocenili da su odnosi između dve zemlje na veoma visokom nivou, te da je međugradska saradnja na tom planu višestruko značajna.

Milos Vucevic

Vučević i Bocan Harčenko - Foto: novisad.rs

Kultura i obrazovanje su ocenjeni kao važne oblasti za jačanje veza između država, a kao veliki potencijal za dalje zajedničke poduhvate istaknuti su ekonomija i energetika.

Vučević je naglasio da su Grad i jedna od najvećih energetskih kompanija NIS, kao partneri, realizovali brojne projekte od značaja za čitavu zajednicu.

Zvaničnici su zaključili da će dosadašnja dobra komunikacija između Grada Novog Sada i ambasade Ruske Federacije biti nastavljena, te da će se zalagati za dalje razvijanje saradničkih veza i širenje polja ujedinjenog delovanja.

(Telegraf.rs)

Komentari

Preporuka sa Weba

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima