• 0

Vučević i Bocan Harčenko za dalje razvijanje veza i širenje ujedinjenog delovanja

Sagovornici su ocenili da su odnosi između dve zemlje na veoma visokom nivou, te da je međugradska saradnja na tom planu višestruko značajna

  • 0

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević primio je u Gradskoj kući ambasadora Ruske Federacije u Republici Srbiji Aleksandra Bocana Harčenka. Tom prilikom on mu je poželeo srdačnu dobrodošlicu i izrazio veliko zadovoljstvo zbog njegove prve zvanične posete Novom Sadu.

Tokom sastanka, gradonačelnik Vučević istakao je da Novi Sad ima aktivnu ulogu u razvijanju srpsko-ruskog prijateljstva, prvenstveno putem negovanja kvalitetnih pobratimskih odnosa sa Nižnjim Novgorodom.

Kako je rekao, postoji dobra saradnja između univerziteta, škola, a nije zanemarljiv ni angažman Ruskog centra u Gimnaziji "Jovan Jovanović Zmaj".

Sagovornici su ocenili da su odnosi između dve zemlje na veoma visokom nivou, te da je međugradska saradnja na tom planu višestruko značajna.

Milos Vucevic

Vučević i Bocan Harčenko - Foto: novisad.rs

Kultura i obrazovanje su ocenjeni kao važne oblasti za jačanje veza između država, a kao veliki potencijal za dalje zajedničke poduhvate istaknuti su ekonomija i energetika.

Vučević je naglasio da su Grad i jedna od najvećih energetskih kompanija NIS, kao partneri, realizovali brojne projekte od značaja za čitavu zajednicu.

Zvaničnici su zaključili da će dosadašnja dobra komunikacija između Grada Novog Sada i ambasade Ruske Federacije biti nastavljena, te da će se zalagati za dalje razvijanje saradničkih veza i širenje polja ujedinjenog delovanja.

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima