• 0

Danas trilaterala Srbija - BiH - Turska: Početak gradnje autoputa Beograd - Sarajevo

Vučić je ocenio da je od velikog značaja po stabilnost regiona održavanje trilateralnog samita i posvećenost Turske ovom regionu

  • 0

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan, koji boravi u poseti Srbiji na poziv predsednika Aleksandra Vučića, nastavlja danas posetu trilateralnim sastankom lidera Srbije, Turske i BiH, a prisustvovaće i obeležavanju početka gradnje autoputa Beograd - Sarajevo.

Drugog dana posete, predsednici Vučić i Erdogan biće domaćini na Trilateralnom samitu Srbije, Bosne i Hercegovine i Turske, nakon koga su predviđene zajedničke izjave za medije.

Delegaciju BiH predvodiće trojica članova Predsedništva, Željko Komšić iz reda hrvatskog naroda i trenutno predsedavajući tog tela, srpski član Milorad Dodik i bošnjački Šefik Džaferović.

Jedan od najvažnijih momenata posete Erdogana svakako je svečano obeležavanje početka radova na izgradnji autoputa Beograd - Sarajevo. Auto-put Beograd-Sarajevo značajan je za povezivanje celog regiona, radovi na jednom delu prstena autoputa, deonici između Sremske Rače i Kuzmina, u toku su, a izvodi ih turska kompanija Tašjapi zajedno sa srpskim kompanijama.

Erdogan i Vučić su, nakon bilateralnih sastanaka, tokom prvog dana posete, podvukli značaj mira i stabilnosti u regionu. Oni su naglašili da nema napretka bez mira i stabilnosti, a Erdogan je ocenio da bi autoput Beograd-Sarajevo mogao biti most prijateljstva i saradnje.

Vučić je ocenio da je od velikog značaja po stabilnost regiona održavanje trilateralnog samita i posvećenost Turske ovom regionu.

Video: Sastanak Vučića i Erdogana

(Telegraf.rs/Tanjug)

Komentari

Preporuka sa Weba

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima