• 3

Kurti ne priznaje izabrane, jer želi brisanje Srba: Đurić o izjavi lidera pokreta Samoopredeljenje

Nema Kurtijeve Velike Albanije i neće je biti. Neće biti ni nezavisnog Kosova. Laganje sopstvenog naroda da to može da postigne preteći Srbiji i ugnjetavajući Srbe, neće ni njemu ni celom Kosovu i Metohiji doneti ništa dobro - istakao je Ðurić

  • 3

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Ðurić izjavio je da su projekat "Velike Albanije" i brisanje Srbije i Srba sa mape okosnica programa lidera kosovskog pokreta Samoopredeljenje Aljbina Kurtija i da zato i govori da ne želi da razgovara sa onima za koje su Srbi glasali.

- Kurti moguće neće postati premijer samoproglašenog Kosova, ali bi lako mogao da ponese titulu kosovskog barona Minhauzena. Kurti laže ceo svet da je tobože demokrata, a ne zna da izračuna da je 10 uvek više od 0 - rekao je sinoć Ðurić za Tanjug.

On je rekao da mu umesto čestitke, koju on sam zbog očigledne netrpeljivosti nije uputio onima koje su Srbi izabrali, poručuje da Kosovo nije prćija ni miraz njegov ili njegovih "enverističkih sledbenika".

- Ne želi da razgovara s demokratski izabranim predstavnicima Srba - hvala mu! Uštedeo nam je vreme i energiju da svetu objasnimo ko je i šta je - velikoalbanski, šovinistički ekstremista koji gazi osnovna demokratska načela, sanja uništenje Srba i Srbije i čitav život troši na mržnju i snove o Velikoj Albaniji i nezavisnom Kosovu koji se nikada neće ostvariti - istakao je Ðurić.

On ukazuje da Kurti želi da razgovara sa onima koji su osvojili 0,08 odsto glasova, a ne želi ni da čuje one koji su osvojili 98 procenata.

- Nema Kurtijeve Velike Albanije i neće je biti. Neće biti ni nezavisnog Kosova. Laganje sopstvenog naroda da to može da postigne preteći Srbiji i ugnjetavajući Srbe, neće ni njemu ni celom Kosovu i Metohiji doneti ništa dobro - istakao je Ðurić.

SRBIJA KIM KANCELARIJA

Đurić i predstavnici Srpske liste - Foto: Tanjug/Zoran Zestic

Dodao je da se Kurti hvali da neće da razgovara s demokratski izabranim predstavnicima čitavog jednog naroda, drugog po brojnosti u pokrajini u kojoj živi, a prvoj po brojnosti u državi čiji je građanin.

- Srpski državljanin Kurti obmanjuje albanski narod jeftinom šovinističkom retorikom uperenom protiv Srba. Njegovi šovinistički snovi o velikoj Albaniji njegova su prava priroda - rekao je Ðurić.

On je upozori i da "neka niko u Srbiji ne gaji opasne iluzije o Aljbinu Kurtiju kao tobožnjem novom lideru koji smenjuje ratnu generaciju albanskih političara".

Prema njegovim rečima, Kurti je separatista nad separatistima, koji čitav svoj život ratuje i bori se za stvaranje velike Albanije i poslednje dve i po decenije se isključivo bori protiv Srbije i srpskih interesa.

- Reč je o čoveku koji mrzi predsednika Srbije Aleksandra Vučića, a voli (nekadašnjek komunističkog vođu Albanije) Envera Hodžu, i osobi koja vređa ženske članove porodice Vučić -rekao je Ðurić.

On je ocenio da je reč o krajnje ekstremnom i radikalnom, militantnom šovinsitičkom političaru a ne o novom licu Kosova, kako žele da ga predstave pojedini domaći i međunarodni krugovi, kojima očito ne smeta što Kurti u prvoj izjavi najavljuje nove pritiske i gaženja Srba".

- Verni sledbenik Envera Hodže ne bi da razgovara sa onima koje je narod izabrao nego sa onima koje su Srbi sa prezirom odbacili. To je ruganje u lice demokratiji i pretnja budućnosti svih građana KiM, i to je politika koja u Srbiji, posebno u njenim južnim krajevima, neće proći - zaključio je Ðurić.

Video: Završeni izbori na KiM, broje se glasovi

(Telegraf.rs/Tanjug)

Komentari

  • Bane

    Pa ko ce ovog da shvata ozbiljno sa ovakvom facom.. Na sta lici covek, to je haos

  • Borac

    Šta se drugo moglo i očekivati od šipaca?Prljavo kao i u NDH!Šipci će pronaći i potaviti kad i gde im paše Srbina poput Pupovca.Marko, uzalud tvoja političa borba i pokušaj iskrene pomirbe.Uspeo si jedino da zbližiš ogroman broj Srba sa Kosova i ništa više.Kako bilo ostajemo do zadnjeg na Kosovu, jer ga volimo i ono je za nas sastavni deo Srbije.

Preporuka sa Weba

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima