• 2

Stefanović: Srbija ima snažne pravne i političke argumente protiv prijema Prištine u Interpol

Deo srpske delegacije već se nalazi u Čileu, gde će se održati 88. Generalna Skupština Interpola

  • 2

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović poručio je danas, uoči puta u Čile, na sednicu Generalne skupštine Interpola, da Srbija ima čvrste policijske, pravne i političke argumente koji potvrđuju da takozvano Kosovo ne može da bude primljeno u tu organizaciju.

- Srbija ima snažne policijske, pravne i političke argumente koji nedvosmisleno potvrđuju da takozvano Kosovo ne može biti primljeno u Interpol - napisao je Stefanović na svom Tviteru.

Deo srpske delegacije već se nalazi u Čileu, gde će se održati 88. Generalna Skupština Interpola.

Inače, diplomatska borba protiv ovog zahteva Prištine traje još od prošlogodišnje Generalne Skupštine u Dubaiju, na kojoj je ovaj zahtev odbijen i u narednim danima biće još više intenzivirana.

Priština je ove godine promenila taktiku u nastojanju da obezbedi članstvo u Interpolu, pa su iz nje stizale vesti da će odustati od apliciranja i da su svesni da nemaju međunarodnu podršku.

Istovremeno su, međutim, prema izvorima iz delegacije koja će braniti poziciju Srbije, iza kulisa vršeni ozbiljni pritisci od strane zemalja koje podržavaju nezavisnost Kosova.

Tako je i Čile koji ne priznaje nezavisnost Kosova u poslednjem trenutku odobrio prisustvo kosovskoj delegaciji na Generalnoj skupštini.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ha

    Uvek vi imate sve ali vas iznenade kao sneg u Decembru

  • Deks

    Pa vi podržavate šiptare u svemu

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima