Razgovor o procesu dijaloga pred izbore: Gojković sa predsednikom Parlamentarne skupštine OEBS-a

Predsednica Skupštine Srbije je upoznala predsednika PS OEBS sa procesom dijaloga u Srbiji u cilju unapređenje ambijenta održavanja predstojećeg izbornog procesa, kao i unapređenja rada parlamenta

  • 0
Maja Gojković, OEBS

FOTO: TANJUG/ NARODNA SKUPSTINA SRBIJE/ ODELJENJE ZA ODNOSE S JAVNOSCU

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković sastala se danas sa predsednikom Parlamentarne skupštine OEBS Džordžom Tseretelijem, sa kojim je razgovarala i o procesu dijaloga u Srbiji pred predstojeće izbore.

Gojković i Tsereteli, koji učestvuje na 141. zasedanju Interparlamentarne unije, koji se od 13. do 17. oktobra održava u Beogradu, razgovarali su i o značaju dijaloga u okviru beogradskog zasedanja IPU, kao i važnosti regionalne saradnje.

Predsednica Skupštine Srbije je upoznala predsednika PS OEBS sa procesom dijaloga u Srbiji u cilju unapređenje ambijenta održavanja predstojećeg izbornog procesa, kao i unapređenja rada parlamenta, navedeno je u saopštenju.

Maja Gojković, OEBS

Sastanak - FOTO: TANJUG/ NARODNA SKUPSTINA SRBIJE/ ODELJENJE ZA ODNOSE S JAVNOSCU

Gojković je napomenula da ima prostora da se unaprede mehanizmi rada u parlamentu i podsetila da je Skupština Srbije nakon predstavljanja Izveštaja Evropske komisije donela niz mera kako bi poboljšala parlamentarni rad, što je dovelo do toga da se deo poslanika, koji su bojkotovali rad najvišeg zakonodavnog tela, vrati na zasedanja parlamenta.

Gojković je naglasila da je parlament kuća demokratije i mesto gde se razgovara, ukazujući da je i 141. zasedanje Interparlamentarne unije u Beogradu pokazalo da je najvažniji dijalog u suočavanju sa izazovima i različitim pogledima.

Ona je dodala i da je Skupština Srbije otvorena za dalje unapređenje rada tog zakonodavnog tela, kao i unapređenja ambijenta za održavanja predstojećih izbora.

Govoreći o medijskom ambijentu i radu REM-a, Gojković je ukazala da je Skupština Srbije spremna da se organizuje skup i debate u parlamertnu tim povodom, kako bi se dogovorili da svi budu zastupljeni u izbornoj kampanji.

Maja Gojković, OEBS

Sastanak - FOTO: TANJUG/ NARODNA SKUPSTINA SRBIJE/ ODELJENJE ZA ODNOSE S JAVNOSCU

Tsereteli je ukazao na važnost dijaloga sa političkim strankama u svetlu predstojećih izbora i napomenuo da je OEBS jedna od vodećih organizacija, koja je spremna da pomogne da se prevaziđu izazovi i unapredi zakonodavstvo kako bi se postigao napredak.

Predsednik PS OEBS-a je napomenuo da je Misija OEBS u Srbiji spremna da pruži podršku po pitanju prevazilaženja izazova u kontekstu predstojećih izbora i dodao da je važna inkluzivnost izbora i da bojkot uvek nanosi štetu za strane koje bojkotuju.

Tsereteli je istakao da je važno da se iskoriste mehanizmi OEBS-a u unapređenju izbornog procesa.

On je takođe istakao da je važno ojačati dijalog i da je želja PS OEBS-a da postoje snažniji i delotvorniji parlamenti koji će rešavati probleme društava i dodao da će njegova organizacija u narednom periodu usresrediti na predstojeće izbore, pitanja izbornog zakonodavstva i medijskog okruženja.

Predsednik PS OEBS-a je ukazao da je delegacija Skupštine Srbije veoma aktivna u okviru PS OEBS i važan član organizacije.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA