• 5

Kurti u vladi ne želi ministra iz SL, Đurić mu odgovara: To je gaženje volje srpskog naroda na KiM

Kurti je rekao i da mu za formiranje vlade neće biti potrebna koalicija sa Srpskom listom, na šta je Đurić oštro odgovorio

  • 5

Kandidat pokreta Samoopredeljenje za premijera privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti ponovio je danas da će u slučaju da bude izabran na tu funkciju njegova vlada imati barem jednog ministra iz srpske zajednice, ali da on neće morati da bude iz Srpske liste. Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić okarakterisao je ovu izjavu kao "opsednutost" Srbima i Srbijom. On je rekao da Kurti ne prestaje da gazi i nipodaštava srpski narod na Kosovu i Metohiji i njegovu izbornu volju.

Kurti je za Televiziju Prva, tokom obilaska sajma poljoprivrede u Prištini, rekao i da mu za formiranje vlade neće biti potrebna koalicija sa Srpskom listom.

On je dodao da će u slučaju da bude izabran za premijera, vladu formirati sa Demokratskim savezom Kosova.

On je, na pitanje da li će njegova vlada ukinuti takse Prištine od 100 odsto na proizvode iz Srbije još jednom ponovio da će Priština o tome odlučiti na osnovu principa reciprociteta sprovođenja 33 sporazuma iz Brisela između Beograda i Prištine od 2011. do 2017. godine.

Prema  Đurićevim rečima, samo iz opsesivne mržnje može proisteći ta količina bahatog gaženja prava na političku volju čitavog jednog naroda.

- Možda će Kurti u Radi Trajković i Nenadu Rašiću naći partnere za ostvarivanje svojih velikoalbanskih ciljeva, ali to neće biti srpski politički predstavnici - naglasio je Đurić u saopštenju.

On je naveo da Kurtijev flert sa pomenutima, "koji od srpskog u sebi imaju samo ime i prezime", ne može prikriti i zamaskirati njegovu mržnju prema svemu srpskom.

- Srpska lista je na poslednjim izborima dobila ekskluzivno pravo da artikuliše srpske državne i nacionalne interese na Kosovu i Metohiji, i niko, pa ni Aljbin Kurti, to pravo joj ne može oduzeti - zaključio je Đurić.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Komentari

  • .Milorad Vujicic

    Pravac Beograd za razgovor o pravima albanaca na kosovu.

  • eNL

    dok je ovakvih mračnih tipova koji samo kritikuju, nešto blebeću, ovaj ovako onaj onako nikada se neće ovo rešiti. Treba na sceni da stupe ljudi koji znaju kako se to radi i koji mogu da daju "kapom i šakom " i koji imaju autoritet .

  • I Logika

    Kurto, ili pristaj na sve ili će vidiš ništa.

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima