• 67

Sistem "Pancir" isproban na Pasuljanskim livadama

Vulin je posle uspešno izvršenog gađanja istakao da je zahvaljujući sporazumu između predsednika Putina i Vučića, Vojska Srbije danas mnogo snažnija i opremljenija, saopštilo je Ministarstvo odbrane

  • 67

Na Vojnom kompleksu "Pasuljanske livade" održano je bojno gađanje borbenih sredstava "Pancir S1" u okviru Zajedničke taktičke vežbe sa bojnim gađanjem raketnih jedinica PVO Vojske Srbije i Vazdušno-kosmičkih snaga Ruske Federacije "Slovenski štit 2019".

Gađanju su prisustvovali ministar odbrane Aleksandar Vulin i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović.

Vulin je posle uspešno izvršenog gađanja istakao da je zahvaljujući sporazumu između predsednika Putina i Vučića, Vojska Srbije danas mnogo snažnija i opremljenija, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

SRBIJA SLOVENSKI STIT VEZBA

Foto: Tanjug/Ministarstvo odbrane

- Zahvaljujući sprovođenju vojno-tehničkog sporazuma, ali i zahvaljujući ogromnom naporu i ministra Šojgua, i svakog pripadnika naše Vojske koji je bio na obuci za upotrebu sistema "Pancir S1", možemo da kažemo da smo sigurniji i bezbedniji - istakao je Vulin dodajući da je reč o oružju koje garantuje dugotrajni mir i da "Pancir S1" sada postaje deo naoružanja Vojske Srbije.

Rukovodilac vežbe "Slovenski štit 2019" komandant 250. raketne brigade za protivvazduhoplovna dejstva RV i PVO brigadni general Tiosav Janković istakao je da pripadnici te jedinice i kolege iz Vazdušno-kosmičkih snaga Ruske Federacije zajedno i uspešno izvode drugu etapu ove vežbe.

SRBIJA SLOVENSKI STIT VEZBA

Foto: Tanjug/Ministarstvo odbrane

- To je prva takva vežba jedinica PVO, i ona je od izuzetnog značaja i za našu vojsku i za kolege iz Ruske Federacije. Priliku da izvrše svoje bojno gađanje, prvo na ovom sistemu, imali su naši mladi oficiri i podoficiri, koji se obučavaju za artiljerijsko-raketni sistem za PVD 'Pancir S1' -  istakao je Janković.

Zamenik komandanta Vazdušno-kosmičkih snaga Ruske Federacije general-potpukovnik Jurij Nikolajevič Grehov, vežbu i saradnju sa pripadnicima Vojske Srbije ocenio je odličnom i dodao da je reč o prvoj ovakvoj obuci sa srpskim kolegama, kao i da je zadovoljan spremnošću naših posluga i zajedničkim radom tokom vežbe.

SRBIJA SLOVENSKI STIT VEZBA

Foto: Tanjug/Ministarstvo odbrane

Nakon uspešno izvedenog gađanja general Grehov, uručio je ministru Vulinu maketu sistema "Pancir S1".

Za potrebe gađanja, sa aerodroma "Pukovnik-pilot Milenko Pavlović" u Batajnici, dve borbena sredstva "Pancir S1", sa zajedničkim borbenim poslugama Vojske Srbije i Oružanih snaga Ruske Federacije, prebazirane su na intervidovski poligon "Pasuljanske livade", gde je izvršeno bojno gađanje ciljeva na zemlji.

Artiljerijsko raketni sistem za protivvazduhoplovna dejstva "Pancir S1" namenjen je za protivvazdušnu odbranu značajnih objekata od izviđanja i dejstva iz vazdušnog prostora, kao i zaštitu PVO jedinica i sredstava ratne tehnike.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Komentari

  • Zoran

    Vučiću I GRADJANI Srbije bolje vam je odvojite milijardu ipo za tri S 400 nego kao prošli put stotinu milijardi za pravljenje porusenih mostova, puteva, fabrika, aerodroma, bolnica a o ljudskim životima je i nemoguće i izračunati koliko to sve košta. Uvijek je bolje i jeftinije sprečiti nego posle lečiti.

  • 3OPAH

    Sta znači nama to kada nemamo obaveznu vojsku pod hitno pokrenite pitanje obavezna vojska i stvar rešena vidim ovde sve neke penzionere koji su sluzili za vreme komunizma

  • Milorad Vjicic

    Jos PAK35 I supersonicne rakete,a bill no dobro I nekoliko desetina nuklearnih.

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima