• 7

Odlaže se sednica Saveta bezbednosti UN o Kosovu i Metohiji?

Prema saznanju lista, iza svega stoji Velika Britanija, koja 1. novembra preuzima predsedavanje Savetu bezbednosti

  • 7

Sednica Saveta bezbednosti UN o Kosovu i Metohiji, predviđena za 31. oktobar, pod velikim je znakom pitanja, pišu "Večernje novosti", navodeći da iza svega, po svemu sudeći, stoji Velika Britanija.

List u današnjem broju navodi da bi sednica mogla da bude odložena iz "jednog bizarnog razloga", jer, kako saznaje, na zasedanje u Njujorku, navodno, ne može da dođe ambasadorka tzv. Kosova u SAD Vljora Čitaku.

Vljora Čitaku Sednica SB UN

Vljora Čitaku Foto: Printscreen/Youtube/United Nations

Prema saznanju lista, iza svega stoji Velika Britanija, koja 1. novembra preuzima predsedavanje Savetu bezbednosti, tako da bi na njen nagovor, pre mesec dana isplanirani dnevni red mogao da bude promenjen, odnosno da sa njega bude skinuta rasprava o KiM.

Nekadašnji ministar inostranih poslova Vladislav Jovanović za list kaže da bi "ovo mogao biti manevar albanskih zaštitnika kako bi se tema Kosova ponovo uklonila iz UN", ali dodaje da misli da to neće proći.

On navodi da čak i ako je Čitaku sprečena, može da dođe neko iz Prištine i iznese njihovi stav.

List navodi da je moguće da Britanci žele da KiM bude tema kad oni budu predsedavali, kako bi usmerili raspravu, a da nije isključeno i da je uopšte ne zakažu u svom mandatu.

List podseća da su upravo tako postupili u avgustu pre dve godine, kada su odbili da izveštaj o KiM stave na dnevni red.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Komentari

  • Gane

    Zašto se Britaci plaše sednice o Kosovu aka su sigurni da je Kosovo ne zavisna država? Dakle, nisu sigurni. Uostalom neće oni biti predsedavajući 100 godina. Samo olažu ono što je neizbežno.

  • DedaS

    Pa žena sprema dete na ekskurziju imajte razumevanja..,

  • nikolas

    PEGAVCI SU PATOLOSKI SRBOFOBI I RUSOFOBI!!

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima