≫ 

Prosperitet i stabilnost regiona zajednički ciljevi Srbije i SAD: Brnabić i Godfri o saradnji

Srbija izuzetno ceni podršku koju SAD pružaju na njenom evropskom putu, pre svega kroz podršku u sprovođenju neophodnih reformi - rekla je premijerka Srbije

  • 7
Ambasador SAD Entoni Godfri i premijerka Srbije Ana Brnabić Foto: Vlada Srbije

Predsednica Vlade Ana Brnabić razgovarala je danas sa novoimenovanim ambasadorom Sjedinjenih Američkih Država Entonijem Godfrijem o dosadašnjoj saradnji dve države, potencijalima za njeno proširenje i intenziviranje političkog dijaloga.

Predsednica Vlade izrazila je uverenje da takve mogućnosti postoje, pre svega na polju ekonomije i investicija, ali i obrazovanja, nauke i inovacija.

Srbija, prema njenim rečima, izuzetno ceni podršku koju SAD pružaju na njenom evropskom putu, pre svega kroz podršku u sprovođenju neophodnih reformi.

Ambasador Godfri naveo je da dve države dele isti cilj - prosperitet i stabilnost regiona Zapadnog Balkana.

U ostvarivanju tog cilja, prema rečima američkog ambasadora, namera SAD je da podrži dijalog Beograda i Prištine u nalaženju kompromisnog, obostrano prihvatljivog i održivog rešenja koje bi omogućilo stabilnost i napredak celog regiona.

Američki ambasador pohvalio je napredak postignut na polju ekonomije i u privlačenju stranih investicija, o kojem govore brojni pokazatelji.

Govoreći o ekonomskom napretku, Godfri je istakao da je Srbija poslednjih godina postala i značajna turistička destinacija, i dodao da će se lično zalagati za njenu promociju u ovoj oblasti.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milorad Vujicic

    1. novembar 2019 | 17:45

    Samo sebi otezavamo glumeci .Moraju cuti od nasih vrhunskih politicarz d su pocinili veliku gresku prema Srbimz i ko hoce pozitivan ishod moraju prihvatiti istinu:kosovo je Srbij ,bombardovali su nas nehumano i bez opravdanja i moraju to rehabilitovati .

  • Дејан Младеновић

    1. novembar 2019 | 22:35

    Пошто је тек одскора овај амерички амбасадор у Србији да га одведу у дечију болницу на канцер одељење

  • Boban

    1. novembar 2019 | 19:56

    Da ste vi nama zeleli nesto dobro nebi vi nas ni bombardovali tako da te price prodajte nekome ko je puno gluplji od nas...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA