• 41

Simić: Dobro je da je Palmer čuo i šta Srbi misle

Ističe da je dobro što su se videli da bi Palmer čuo šta stvarno misle Srbi na KiM

  • 41

Potpredsednik Srpske liste Igor Simić kaže da američki zvaničnik Metju Palmer smatra da vlada u Prištini ne može biti formirana, a da predstavnici Srpske liste ne budu deo nje.

Delegacija Srpske liste razgovarala je u petak sa specijalnim američkim izaslanikom za Zapadni Balkan Metjuom Palmerom, a potpredsednik "Srpske liste" Igor Simić kaže da je to bio iskren razgovor u kojem se nisu saglasili sa nekim stavovima, ali su se saglasili da Vlada u Prištini treba da bude što pre formirana.

- Ta vlada mora poštovati propise na Kosovu i Metohiji, što znači da poštuje legitimne predstavnike srpske zajednice, a ono što nas je iznenadilio jeste susret Palmera sa ljudima koji nisu dobili poverenje Srba na prostoru KiM - rekao je Simić za RTS.

Ističe da je dobro što su se videli da bi Palmer čuo šta stvarno misle Srbi na KiM, a ne šta misle oni koji su poželjni za sagovornike u Prištini.

Igor Simić, Kosovska Mitrovica

Igor Simić - Foto: Marko Jovanović

Prema njegovim rečima, odugovlačenja sa proglašenjem izbornih rezultata usporava formiranje vlade u Prištini.

S druge strane, kako kaže, pokušaj da se izbegne Srpska lista predstavnja kršenje svih propisa i oponir a sve ono što Aljbin Kurti i drugi govore, a to je vladavina prava.

Simić kaže da je Palmer rekao da vlada u Prištini ne može biti formirana, a da predstavnici Srpske liste ne budu deo nje.

Prema rečima potpredsednika Srpske liste, pre svega treba ukinuti takse na robu iz centralne Srbije i BiH i otvoriti put dijalogu.

Igor Simić, Kosovska Mitrovica

Igor Simić - Foto: Marko Jovanović

- S druge strane postoji bojazan da će ovaj proces otići u nedogled i to smo mu rekli, pre svega zbog nespremnostio albanskih političara da uđu u proces formiranja institucija i uđu u dijalog u nameri da dođe do kompromisa i do rešenja problema između Srba i Albanaca, odnosno Beograda i Prištine - rekao je Simić.

On je rekao da Plamer treba sam da objasni izjavu da će u budućoj kosovskoj vladi biti mesta i za Srbe koji nisu prošli na izborima.

- Srbi su na to pitanje odgovor dali 6. oktobra, dajući im svega par stotina glasova u odnosu na 57.000 koliko je dobila Srpska lista. Postavlja se pitanje koliki kredibilitet u zajednici imaju takvi ljudi i za koju svrhu se promovišu takve političke partije - zaključio je Simić.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Komentari

  • olja

    Srbija jasno ostaje okrenuta prema svojim stavovima i ciljevima.

  • Darko

    Srbija ima jasan stav koji svi treba da cuju i ozbiljno shvate. Kosovo i Metohiju nikada necemo dati i prodati.

  • Olja

    Danas je prava prilika da Palmer cujen i nasu stranu, sta mi imamo da kazemo, a ne samo da slusa Albansku stranu price.

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima