≫ 

Hrvatski predsednički kandidat, Škoro, poručio: "Prekopaćemo Jasenovac ako treba, jer znam istinu"

- Pogotovo što znam istinu i nisam licemer. To je pozdrav pod kojim se moj venčani kum borio za ovu Hrvatsku 91. godine. To je pozdrav pod kojim se moj pradeda borio” - kaže Škoro

  • 54
Miroslav Škoro

Printskrin: Youtube/Hrvatska radiotelevizija

Nezavisni kandidat za predsednika Hrvatske Miroslav Škoro poručio je da će "prekopati Jasenovac" i da se ne plaši da govori o ustaškom pozdravu "za dom spremni", pod kojim se, kako je istakao, borio njegov pradeda.

U jednom od svojih govora u sklopu predsedničke kampanje, objavljenom na Fejsbuku, Škoro je istakao da će otići u Jasenovac i tražiti međunarodnu komisiju.

- Ako treba, prekopaćemo sve - poručio je Škoro.

Škoro je naveo da pripada generaciji ljudi koji su "pobedili srpski fašizam", dok su mu, kako se može videti na snimku, okupljeni oduševljeno aplaudirali, prenosi portal Indeks.

Hrvatski pevač, koji se kandidovao za predsednika, zatim kaže "da su ga ispitivali" o pozdravu "za dom spremni" i dodaje da se on ne boji da o tome priča.

- Pogotovo što znam istinu i nisam licemer. To je pozdrav pod kojim se moj venčani kum borio za ovu Hrvatsku 91. godine. To je pozdrav pod kojim se moj pradeda borio - kaže Škoro dok iz publike stiže oduševljeno "bravoooo".

- Neće mi niko kazati da je to pozdrav koji nekome smeta, jer su ga koristili od 41. do 45. Jesu - kaže Škoro dok se iz publike čuje: "jesu" i "morali su".

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Раднаскела

    16. novembar 2019 | 22:42

    Јел то овај рече "српски фажизам"!? Морам да признам ово први пут чујем, оваква глупост је превише, чак и од Хрвата.

  • Cika Velja

    16. novembar 2019 | 21:52

    Sta je bre ovo u ljudskom oblicju? Covek nije...

  • rade6

    16. novembar 2019 | 22:32

    Niko od ovih predsednickih kandidata ne kaze kako ce hrvatsku izvuci iz krize.Najjednostavnije je ruziti Srbe i to su uvek sigurni poeni.Sto vise ruzis Srbe dokazujes da si veliki Hrvat.Jad i beda.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA