• 52

Boško Jakšić: Aferu Krušik plasirali Rusi?

"Špijunska afera" ide, smatra on, na mnogo više nivoe, geostrateških opredeljivanja Srbije

  • 52

Moguće je da je afera "Krušik" lansirana iz Rusije, kako bi se poslala poruka da imaju kapacitet da destabilišu vlasti u Srbiji, ocenjuje spoljnopolitički analitičar Boško Jakšić.

Jakšić je, komentarišući uveravanja predsjednika Vučića da ruski predsednik Vladimir Putin nije znao za ovu aferu, rekao da je „moguće da Putin nije znao za to, zato što je to deo rutine", jer, kaže, takva vrsta obaveštajnog rada stalno postoji, pa i kada su odnosi u uzlaznoj liniji, kao što jesu između Beograda i Moskve.

Ne vidim ništa neobično u tome da se prikupljaju obaveštajni podaci, kaže Jakšić, a pitanje je samo zasto je ova afera sada obelodanjena.

Jakšić je rekao i da nije saglasan sa komentarima da je ta špijunska afera "lansirana ne bi li se prikrila i zatrpala afera ''Krušik'' ili doktorska disertacija Siniše Malog".

"Špijunska afera" ide, smatra on, na mnogo više nivoe, geostrateških opredeljivanja Srbije.

- Moj utisak je da su aferu ''Krušik'' lansirali Rusi, da pokažu da imaju kapacitet destabilizacije ove vlasti. Otkrivanje ove afere je upozorenje Beogradu da ne preteruje suviše u tim vrstama poslova sa Bliskim Istokom i Amerikom. A, onda, ako postavimo pitanje zašto je objavljena špijunska afera tako brzo, to je odgovor Beograda Moskvi. To je poruka ''I mi možemo da odgovorimo, da napravimo štetu ruskim interesima - ocenio je Jakšić.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Komentari

  • Milorad Vujicic

    Zapad pokusava svasta .

  • AMatić

    Boško Jakšić, pričajte usta da niste pusta. Tu aferu naam podmeću naši neprijatelji a ne prijatelji. Ako je afera?

  • Jaca

    Ovaj čovek je operisan od logike.. A zašto bi Rusi rušili ovu, njima prijateljsku vlast?!?!?

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima