• 4

Brnabić i Fajon o naslovnici nedeljnika NIN i slobodi medija

Važno je osuditi takvo neodgovorno novinarstvo - poručila je evropska poslanica

  • 4

Premijerka Srbije Ana Branabić i evropska poslanica Tanja Fajon razmenile su danas na Tviteru stavove o naslovnoj strani nedeljnika NIN i slobodi medija u Srbiji.

Naslovna strana, na kojoj je predsednik Srbije Aleksandar Vučić ispred cevi puške, dobra je referenca za razgovor sa predstavnicima EU o nedostatku slobode medija u Srbiji, objavila je premijerka.

Brnabić je istakla da je ta naslovna strana primer šta nije sloboda medija.

- Podsticanje ili promovisanje nasilja nikada nije prihvatljivo. Dobra referenca za svaki budući razgovor sa Tanjom Fajon i ostalim partnerima, pre svega iz EU, a onda i svima ostalima, o zaplašenim medijima i nedostatku slobode medija u Srbiji. Kao i o vladavini prava, demokratskom društvu i evropskim vrednostima - navela je Brnabić na svom tviter nalogu.

Na to je tvitom reagovala evropska poslanica i šefica delegacije u Parlamentarnom Odboru za stabilizaciju i pridruživanje EU-Srbija, Tanja Fajon koja je navela da se slaže da sloboda medija podrazumeva i neširenje nasilja, ali da i da se ne sme napraviti greška i reći da je to posledica slobode medija.

- Slažem se da sloboda medija podrazumeva i neširenje mržnje ili nasilja. Moramo, međutim, biti jasni: Važno je osuditi takvo neodgovorno novinarstvo, ali ne bismo smeli načiniti grešku i reći da je to posledica slobode medija - odgovorila je Fajon na tvit premijerke Srbije.

Inače, Fajon je deo delegacije koja je učestvovala u međustranačkom dijalogu vlasti i dela opozicije o poboljšanju uslova za slobodne i fer izbore u Srbiji.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Komentari

  • Драган

    Представници ВЛАСТИ морају бити објективнији од свих осталих .Са каквим правом Ана Бернабић СМЕ да се не сложи са Етичким комитетом Београдског Универзитета ??? Зар Председник Владе СМЕ да руши институције ??? То је РУШЕЊЕ ДРЖАВЕ !! Да ли Председник Владе за то прима плату ?

  • Ha

    A sta fali naslovnici ...

  • Tara

    Zabraniti im rad i tacka ono sto su oni stavili ono je okrenuto prema coveku pa posle prema politicaru.

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima