• 44

Raspušteni svi beogradski odbori Demokratske stranke: Omladina kažnjena "zbog neposlušnosti"

Mislim da će ovo ostaviti ozbiljne posledice na funkcionisanje Demokratske stranke - rekao je Branislav Lečić

  • 44

Jedan deo članova Glavnog odbora Demokratske stranke napustio je danas sednicu, a fukcioner te stranke Branislav Lečić, koji je među onima koji su izašli, rekao je novinarima da veruje da rukovodstvo stranke sada nema kvorum za odlučivanje.

On je rekao da je tražio reč, ali da je nije dobio, što se prvi put dogodilo u DS i ocenio da DS odlazi od svoje suštine.

- Mislim da će ovo ostaviti ozbiljne posledice na funkcionisanje DS zato što je nemoguće da iz DS nestane demokratije, jer onog trenutka kada se to desi, mislim da smo popuno poraženi u celoj zemlji - istakao je Lečić.

Na pitanje kako komentariše obraćanje Nebojše Zelenovića, koji nije član DS, Lečić je rekao da bi to imalo smisla da je došlo do ujedninjenja DS, ali sada sa pozicije šefa druge političke stranke da raspravlja i utiče na politiku, uređe nje i finansije DS nije primereno.

Kako je rekao, to je samo jedan od razloga zbog kojih su članovi GO napustili sednicu, a reč je o nezadovoljstu generalno zato što se demokratija u DS ukida.

Za razliku od njega Nebojša Zelenović, predsednik stranke Zajedno za Srbiju, govorio je na GO što je izazvalo negodovanje pojedinih članova. Zelenović je rekao da daje punu podršku predsedniku stranke Zoranu Lutovcu i njegovoj hrabrosti da se izbori sa problemima u kojima se našla DS i dodao da je došao trenutak za proces ujedinjenje i da veruje da bez jake i snažne DS nema ni jake i snažne Srbije.

Sednica Glavnog odbora Demokratske stranke

Foto: Tanjug/Tara Radovanović

Članovima GO obratio se i predsednik DS Zoran Lutovac koji je rekao da ako DS želi da vrati poverenje građana mora da počiva na solidarnosti, a ne na spletkarenju, te da moraju da otovre prostor onima koji su posvećeni stranci, a ne onima koji kalkulišu i mešetare.

Kao drugi korak u vraćanju povrerenja u DS Lutovac je naveo da DS mora da pokaže da je stranka koja vraća svoje dugove i da će pokušati da dobije poverenje građana da se DS finansira samostalno i da ne zavisi ni od tajkuna ni od budžeta kako bi donosila ispravne odluke.

On je predložio da se formira Odbor za finansijsko upravljanje i kontrolu, koji bi se bavio finansijama, a činili bi ga ugledni članovi. Novinarima je nezvanično rečeno da je šef informativne službe DS Biljana Maksimović dobila otkaz zato što je napustila sednicu GO. Pored Lečića, sednicu su napustili i poslanici Aleksandra Jerkov, Radoslav Miličić, Balša Božović, nekadasnji ministar Slobodan Milosvljević.

DS raspustio omladinu zbog nepošlušnosti

Predsedništvo Demokratske stranke (DS) raspustilo je danas izabran podmladak stranke, zbog, kako Tanjug saznaje, "neposlušnosti".

Prema izvoru agencije, podmladak DS-a raspušten je jer nije prošao kandidat predsednika Zorana Lutovca.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Komentari

  • mila

    DS se raspada tu nista nemoze da se promeni.

  • Jana

    DS se raspada tu nema nikakve vise promene..

  • Milan Alasic

    Kliziste je pocistilo sve pred sobom hi hi hi.

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima