• 0

Potpisan memorandum o razumevanju skupština Srbije i Katara

Kako se navodi u saopštenju Skupštine Srbije, memorandum predstavlja snažan podstrek za dalji razvoj parlamentarne saradnje, kao i ukupnih bilateralnih odnosa

  • 0

Predsednica Narodne skupštine Maja Gojković razgovarala je danas u Dohi sa predsednikom Savetodavnog veća Države Katar Ahmadom Bin Abdulom Bin Zaid Al Mahmudom, a nakon potpisan je Memorandum o razumevanju između dve skupštine.

Kako se navodi u saopštenju Skupštine Srbije, memorandum predstavlja snažan podstrek za dalji razvoj parlamentarne saradnje, kao i ukupnih bilateralnih odnosa.

Gojković je rekla da je potpisivanje Memoranduma o razumevanju važan korak koji će podstaći razvoj parlamentarne saradnje na najvišem parlamentarnom nivou, kao i između radnih tela, grupa prijateljstva, a intenziviraće saradnju i razmenu informacija i konsultacije o temama od zajedničkog interesa u okviru rada regionalnih i međunarodnih parlamentarnih organizacija.

Maja Gojković na 7. Globalnoj konferenciji parlamentaraca protiv korupcije u Dohi

Maja Gojković u Dohi - FOTO: TANJUG/ NARODNA SKUPSTINA SRBIJE/ KABINET PREDSEDNICE NARODNE SKUPSTINE SRBIJE

Predsednica Skupštine Srbije učestvuje na 7. Globalnoj konferenciji parlamentaraca protiv korupcije u Dohi.

Ona je uputila poziv predsedniku Savetodavnog veća Države Katar da dođe u zvaničnu posetu Srbiji sledeće godine, a takođe je, kako se dodaje u saopštenju, zahvalila predsedniku Savetodavnog veća Katara na tome što je u oktobru predvodio delegaciju Katara na 141. skupštini Interparlamentarne unije u Beogradu.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima