≫ 

Održan protest ispred Radio-televizije Srbije: Pristalice SzS osam sati blokirale sva tri ulaza

Radio-televizija Srbije apelovala je na domaće i međunarodne medijske organizacije i udruženja da "takvo ponašanje osude, a podstrekače i vinovnike urazume, ukoliko je to moguće, da ne bude kasno"

Ispred zgrade Radio televizije Srbije oko 20 časova završena je blokada javnog servisa u organizaciji opozicionog Saveza za Srbiju. Pristalice SzS su pod blokadom držale sva tri ulaza u ovu medijsku kuću.

Na platou kod javnog servisa od stranačkih lidera bili su prisutni lideri Dveri Boško Obradović, Narodne stranke Vuk Jeremić, predsednik opštine Stari grad Marko Bastać, SSP Dragan Đilas, predsednik Pokreta za preokret Janko Veselinović.

Blokada svih ulaza u zgradu u toku

 

Tokom dana zaposlenima je bilo omogućeno da izađu iz zgrade, ali niko nije mogao unutra.

blokada RTS-a

Protest ispred Radio-televizije Srbije traje još uvek, a pristalice SzS blokiraju sva tri ulaza u zgradu, tako da niko ne može da uđe unutra-Foto: Tanjug/Filip Krainčanić

Vučić: Garantujem da niko neće biti ugrožen

 

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da će nadležni reagovati u skladu sa zakonom i da je uveren da to neće prerasti ni u kakvo nasilje.

Načelnik Policijske uprave za grad Beograd: Skup nije uredno prijavljen

 

Kako navodi RTS, prenoseći reči načelnika Policijske uprave za grad Beograd Milana Stanića, skup SzS nije uredno prijavljen.

blokada RTS-a

Foto: Tanjug/ Zoran Žestić

Predsednik Izvršnog odbora Pokreta za preokret Milorad Bjedov pristupio je 11. decembra u prostorije Policijske stanice Palilula i podneo prijavu za javno okupljanje aktivista Saveza za Srbiju ispred zgrade Radio-televizije Srbije 13. decembra ove godine, ispred sva tri ulaza, u vremenu od 12 do 20 časova, precizirao je Milan Stanić u pisanoj izjavi.

Jeremić: Blokiramo prolaz svakome ko bude želeo da uđe u RTS

 

- Mi ćemo blokirati prolaz svakome ko bude hteo da uđe u zgradu RTS-a, ali svako ko bude želeo da izađe, to će moći da uradi slobodno. Biće mirno i ukoliko ne bude provokacija, razići ćemo se u osam sati - rekao je jedan od lidera Saveza za Srbiju Vuk Jeremić.

blokada RTS-a

Foto: Tanjug/ Zoran Žestić

Pristalice Saveza za Srbiju podelile su se u tri grupe. Jedna grupa koju je predvodio lider Dveri Boško Obradović bila je kod ulaza u Aberdarevoj.

Organizatori blokade delili su pamflete sa porukom "RTS blokira istinu, mi blokiramo RTS". U daljem tekstu, između ostalog stoji, da je RTS dužan da "otvori vrata za istinu o brojnim aferama, poput Jovanjice, plagijata, Krušika, trgovine oružjem, štrajka u Pošti, Savamale, ubistva Olivera Ivanovića, stradanja radnika u Lučanima, pokušaj ubistva novinara Milana Jovanovića..."

Novinarska udruženja sinoć su ukazala da blokada nije prihvatljiva, da je reč o pritisku, kako je rekao predsednik UNS Vladimir Radomirović, te sprečavanje novinara da rade svoj posao, kako je rekao predsednik NUNS Željko Bodrožić.

Menadžment i kolegijum RTS su upozorili da nepravilnosti u njihovom radu, ako ih ima, ne smeju da se ispravljaju fizičkim nasiljem, već u okviru legalnih mehanizama.

- Osim što je ovakvo ponašanje nedopustivo, ono je i veoma opasno i do sada su pukom srećom i razumnim ponašanjem organa bezbednosti izbegnute ozbiljne i nesagledive loše posledice za sve - ističu menadzment i uređivački kolegijum javnog servisa.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Daria

    13. decembar 2019 | 22:58

    Propalice SzS je blokirao RTS što je velika sramota.

  • Lane

    13. decembar 2019 | 22:27

    Opozicija samo zna za nerede ! Ne želimo takve ljude na vlasti !

  • Miroslav

    13. decembar 2019 | 20:35

    Po meni je ovo van svake pameti da se blokiraju ulazi u nacionalnu televiziju i ne razumem cemu sve ovo vodi!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA