• 34

Brnabić i Vučić razgovarali sa regionalnom direktorkom Svetske banke

Predsednik Vučić i predsednica Vlade Ana Brnabić zamolili su delegaciju Svetske banke za podršku, jer žele nastavak još snažnijih reformi i ubrzanog rasta srpske ekonomij

  • 34

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa regionalnom direktorkom Svetske banke za Zapadni Balkan, Evropu i Centralnu Aziju Lindom Van Gelder.

Tokom izuzetno sadržajnog razgovora, predsednik Vučić i predsednica Vlade Ana Brnabić zamolili su delegaciju Svetske banke za podršku, jer žele nastavak još snažnijih reformi i ubrzanog rasta srpske ekonomije.

predsednik Srbije Aleksandar Vučić, direktorka Svetske banke za Zapadni Balkan, Evropu i Centralnu Aziju

Foto: Predsedništvo Srbije

- Rast od 4% je dobar za balkanske prilike, ali Srbija želi, može i mora da uveća stopu rasta na više od 6% na godišnjem nivou. Kako bismo to postigli, potrebna nam je ogromna pomoć Svetske banke, posebno u oblasti produktivnosti rada, u finansiranju i podršci uspešnim domaćim kompanijama i uvođenju novih finansijskih instrumenata, koji bi podstakli rast - istakao je predsednik Vučić.

Regionalna direktorka Svetske banke Van Gelder je naglasila da su srpske reforme iz 2014. godine donele odlične rezultate Srbiji.

Međutim, da bi se priključila najrazvijenijim evropskim zemljama, Srbija će morati da osnaži i ubrza reformski proces u različitim sferama društvenog života. To se posebno odnosi na stanje u javnim preduzećima, lokalnim samoupravama, ali i u pronalaženju nove metodologije za finansiranje novih, uspešnih i neopterećenih srpskih kompanija.

Dogovoren je još jedan susret predsednika Srbije sa predstavnicima Svetske banke pre predstavljanja plana “Srbija 2025” do kraja ove godine.

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sanja

    Srbija tezi ka snažnijim reformama i jos brzem rastu srpske ekonomije jer je svesna da moze. Samo napred. Verujemo u vas rad.

  • Mimi

    Srbija blista na svim poljima, uz dobro obavljen posao i timski rad svakim danom idemo krupnim koracima napred!

  • Janko

    Srbija na celu sa predsednikom Vucicem ide nezaustavljivo napred ka jos boljim rezutatima.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima