• 4

Kurti udario na Tačija i Veseljija: Svedočio protiv njih i traži podizanje optužnice

Saslušanje je trajalo dva sata, a Kurti je od tužilaštva tražio da se krivična prijava protiv Tačija i Veseljija preinači u optužnicu

  • 4

Lider Pokreta Smoopredeljenje, Aljbin Kurti i njegov stranački kolega, Glauk Konjufca, saslušani su danas u Osnovnom tužilaštvu u Prištini povodom krivične prijave koju su podneli protiv predsednika privremenih prištinskih institucija, Hašima Tačija i predsednika DPK, Kadri Veseljija, zbog klevete.

Saslušanje je trajalo dva sata, a Kurti je od tužilaštva tražio da se krivična prijava protiv Tačija i Veseljija preinači u optužnicu.

Tom čenel prenosi da je Kurti optimističan i da će Tači i Vesleji biti kažnjeni.

Lider Samoopredeljenja je rekao i da bi se preinačenjem krivične prijave u optužnicu omogućilo pošteno suđenje zbog Tačijevih i Veseljevih lažnih navoda koje su izneli pod zakletvom.

- Verujem da će se ovaj proces završiti osudom ove dvojice osumnjičenih - rekao je Kurti.

Aljbin Kurti

- Verujem da će se ovaj proces završiti osudom ove dvojice osumnjičenih, Aljbin Kurti - Foto: Tanjug/AP

Kurti i Konjufca su krivičnu prijavu protiv Tačija i Veslejija podneli 25. aprila ove godine, zbog toga što su lažno svedočili pod zakletvom tvrdeći da je Samoopredeljenje krilo terorističke organizacije "Narodno oko".

Tači i Veselji su takođe optužili Kurtija i Konjufcu da su bili portparoli tzv. OVK 1999. godine,

Kurti je rekao da je tužilaštvu podneo i odštetni zahtev.

Konjufca je nakon saslušanja rekao da su Tači i Veselji lažno svedočili zato jer su hteli da eliminišu Samoopredeljenje sa političke scene uoči vanrednih parlamentarnih izbora.

- Dobra je vest da se aktivira tužilaštvo da se na Kosovu ne mogu čekati godine kada su u pitanju viši državni lideri koji su u svojim izjavama pokazali da sebe doživljavaju kao direktore pravosudnih institucija - rekao je Konjufca.

Veselji je ovaj slučaj nazvao improvizacijom Samoopredeljanja zbog nemogućnosti uspostavljanja prištinskih institucija.

Dodao je i da je organizacija "Narodno oko" istinska i da svi treb da snose odgovornost za radnje koje su preduzimali njeni članovi, te dodao da će do kraja ići u ovom slučaju.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Cika Velja

    Ako si Kurti trazio djavola,sad si ga i nasao!

  • Kica

    Hvala kurti. Prvo njih a docices i ti na red.

  • Gazimestan

    Haha šiptarima se ne veruje jer im je otac laž

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima