≫ 

Ni posle dva meseca nema rezultata ekspertize o kovertama iz Srbije

Ceo proces treba da bude transparentniji

  • 12

Ni više od dva meseca pošto je tužilaštvo u Prištini poslalo na veštačenje koverte sa glasovima iz Srbije, zbog kojih su navodno službenici centralne izborne komisije imali alergijsku reakciju, rezultata ekspertize nema, a nije poznato ni gde su uzorci poslati na analizu, piše "Koha Ditore"

Tužilaštvo nije dostavilo detalje o tom pitanju i nije poznato gde su uzorci poslati radi detaljnije analize, navodi prištinski dnevnik na svom internet sajtu.

- Obaveštavamo vas da je istraga u toku. Do sada je više lica saslušano, još uvek čekamo rezultate analiza - rekla je Ljaureta Uljaj iz osnovnog tužilaštva u Prištini.

Advokat Kuštrim Paluši kaže da je odlaganje takve ekspertize razumljivo, ali smatra da ceo proces treba da bude transparentniji. Ekspertiza u takvim slučajevima, koji su složeniji, kaže Paluši, pokazuje nedostatak odgovarajućih uslova na Kosovu.

Koha o ovom slučaju nije uspela da dobije nikakve odgovore ni u ministarstvu pravde u Prištini.

Koverte sa glasovima iz Srbije na parlamentarnim izborima na Kosovou su stigle 13. oktobra, a tokom procesa verifikacije, desetine službenika CIK-a se nakon kontakta sa njima navodno žalilo na svrab ruku i lica, i na otežano disanje.

Video: Protest u Tirani, građani uzvikuju Kosovo je srce Albanije

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA