• 8

MSP Srbije osudilo paljenje crnogorske zastave: Takav čin ide na ruku neprijateljima srpskog naroda

Takav čin narušava ugled Srbije, kao ozbiljne države koja se zalaže da se dijalogom i u miru rešavaju problemi u regionu, a u ovom slučaju u Crnoj Gori - preneo je Ivica Dačić stav Ministarstva

  • 8

Ministarstvo spoljnih poslova Srbije najoštrije osuđuje "paljenje crnogorske zastave", navodeći da to ide na ruku onima koji odgovornost za krizu u Crnoj Gori pokušavaju da prebace na Srbiju.

- Ne ulazeći u komentare različitih izjava iz Crne Gore u kojima se pokušava odgovornost za krizu u Crnoj Gori lažno prebaciti u Srbiju, a ne zbog donošenja Zakona o slobodi veroispovesti, koji je uperen protiv srpskog naroda i SPC, Ministarstvo spoljnih poslova najoštrije osuđuje paljenje crnogorske zastave - preneo je Dačić stav Ministarstva za Tanjug.

Takav čin, kako se navodi, samo ide na ruku neprijateljima srpskog naroda i narušava ugled Srbije, kao ozbiljne države koja se, isitče se, zalaže da se dijalogom i u miru rešavaju problemi u regionu, a u ovom slučaju u Crnoj Gori.

Navijači Crvene Zvezde sinoć su, tokom protesta ispred ambasade Crne Gore u Knez Mihailovoj ulici, koji je organizovan u znak podrške Srbima u Crnoj Gori, u više navrata neuspešno pokušali, ispaljivanjem vatrometa, da pogode crnogorsku zastavu na vrhu zgrade.

Otpravnik poslova Crne Gore pozvan na razgovor u Ministarstvo spoljnih poslova

Ministarstvo spoljnih poslova Srbije pozvalo je na razgovor otpravnika poslova Ambasade Crne Gore u Beogradu.

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić potvrdio je tu informaciju i objasnio da je crnogorski ambasador Tarzan Milošević van Srbije, te da je stoga na razgovor pozvan otpravnik poslova crnogorske ambasade.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Komentari

  • Aleksandar

    Najiskrenije se nadam da ce se kajati zbog sejanja zla sa Srbijom. Oni najbolje znaju sta cine i koga i kako pogadjaju, znaju da to sto brekcu okolo nema veze sa zivotom.. Pa svaki Srbin zna da Crna gora i treba da bude samostalna drzava, ali ne treba da bude neprijatelj. A to Djukanovic seje i kuva, ne treba ti to covece.. pa koliko veza postoji, rodbinskih kumovskih prijateljskih, pa sta misle, da ce “zakonom” da promene svest i realnost? Nece. Samo ce izazvati probleme i nestabilnost. Smatram Crnu goru zbog kumova i prijatelja svojom zemljom, branio bih je od dusmana.

  • Nbn

    Pa kako je zapaljena ako su bezuspesno pokusavali da je pogode

  • Toni

    Koliko znam to nije milogorska zastava bas sad citam nemacke novine pise o demostracijama i fotografija milje stare komunjare i sedi pored siptarske zastave eto i nemci znaju sta je milo

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima