• 55

Vučić sa ministrom spoljnih poslova Palestine: "Zahvalni smo vam što poštujete integritet Srbije"

Aleksandar Vučić je istakao da Srbija ceni tradicionalna prijateljstva i da će naša spoljna politika voditi računa da ih ni u jednom trenutku ne zanemari

  • 55

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa ministrom spoljnih poslova Palestine Rijadom Al Malkijem sa kojim je razgovarao o različitim aspektima bilateralnih odnosa, za čijim unapređenjem postoji obostrana želja.

Aleksandar Vučić je istakao da Srbija ceni tradicionalna prijateljstva i da će naša spoljna politika voditi računa da ih ni u jednom trenutku ne zanemari.

Dvojica sagovornika su pozdravili potpisivanje dokumenata o saradnji Srbije i Palestine u oblasti omladine i sporta, kao i bezbednosnoj saradnji, i konstatovali da postoje mogućnosti za jačanje ekonomske saradnje, kao i saradnje u sferi poljoprivrede, zdravstva, kulture i obrazovanja.

Aleksandar Vučić, ministar spoljnih poslova Palestine Rijad Al Maliki

Foto: Predsedništvo Srbije

Predloženo je formiranje Mešovitog komiteta za saradnju, koji bi konkretizovao potpisane sporazume i pomogao da se iskoriste postojeći potencijali za sveobuhvatnu saradnju.

Vučić je rekao da bi za saradnju Srbije i Palestine bilo značajno i intenziviranje političkog dijaloga, te je uputio poziv predsedniku Mahmudu Abasu da poseti našu zemlju.

Zahvalio je za podršku Palestine suverenitetu i teritorijalnom integritetu Srbije i principijelan stav o nepriznavanju jednostrano proglašene nezavisnosti tzv. Kosova, a posebno kroz protivljenje članstvu tzv. Kosova u međunarodnim organizacijama.

On je, s tim u vezi, naglasio da Srbija, svojim odmerenim i konstruktivnim postavljanjem, kao odgovoran i pouzdan partner, doprinosi miru i stabilnosti u regionu.

Ministar El-Malki je informisao predsednika Vučića o palestinskom viđenju dešavanja na Bliskom istoku.

(Telegraf.rs)

Komentari

  • Ceca91

    Srbija je zahvalna Palestini sto pored njihove podrske nisu priznali nezavisnost KIM.

  • Milica

    Veliku zahvalnost osecamo prema Palestini jer su iskreni prijatelji.

  • Ana

    Potpisivanje dokumenata o saradnji Srbije i Palestine u oblasti omladine i sporta, kao i bezbednosnoj saradnji je veoma značajno za dalju saradnju.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima