≫ 

Dačić sa Godfrijem o situaciji na Bliskom istoku: "Srbija osuđuje napad na Ambasadu SAD u Bagdadu"

Ambasador Godfri je, polazeći od jučerašnjeg izlaganja predsednika Donalda Trampa, informisao ministra Dačića o aktuelnoj situaciji na Bliskom istoku i izneo stavove Sjedinjenih Američkih Država po pitanju aktuelne krize u odnosima sa Iranom

  • 9
Ministarstvo spoljnih poslova, Ivica Dačić, Entoni Godfri Foto: Ministarstvo spoljnih poslova

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić susreo se danas sa ambasadorom Sjedinjenih Američkih Država Entonijem Godfrijem, a tokom razgovora izražena je obostrana spremnost za unapređenjem ukupne bilateralne saradnje i osnaživanje odnosa dve zemlje kroz jačanje konstruktivnog i dinamičnog političkog dijaloga.

Ambasador Godfri je, polazeći od jučerašnjeg izlaganja predsednika Donalda Trampa, informisao ministra Dačića sa aktuelnom situacijom na Bliskom istoku i izneo stavove Sjedinjenih Američkih Država po pitanju aktuelne krize u odnosima sa Iranom.

Šef diplomatije je istakao da Srbija podržava mirno rešavanje sporova putem dijaloga i izneo očekivanje da će u narednim danima doći do smirivanja tenzija, te naglasio da Srbija osuđuje napad na Ambasadu SAD u Bagdadu koji se dogodio 31. decembra 2019. godine, zalažući se principijelno za poštovanje nepovredivosti svih diplomatsko-konzularnih predstavništava u skladu sa odredbama Bečke konvencije o diplomatskim odnosima.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • mihailovic

    9. januar 2020 | 16:44

    Ivice Dacicu da li si amerikancima rekao da Srbija osudjuje bombardovanje Srbije 1999 78 dana i noci plus sa osiromasenim uranijumom pa vojna okupacija juzne Srbije od 1999-2020 i jos uvek.

  • SRB Sever

    9. januar 2020 | 16:33

    Trbao si da dodas Dacicu da ne treba zaboraviti nato bombardovanje i gadjanje Kineske ambasade od strane natoa u Beogradu.

  • Vlada KS

    9. januar 2020 | 16:32

    Ivice pricaj u svoje ime

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA