"Za Srbiju je Tajvan sastavni deo Kine": Vučić uputio pismo Si Đinpingu

- Republika Srbija se suprotstavlja nezavisnosti Tajvana i osuđuje svaki pokušaj ugrožavanja jedinstvenosti NR Kine i rezultata Vaše politike, koja počiva na čvrstim principima mira i stabilnosti - rekao je Vučić

  • 65

Predsednik Aleksandar Vučić uputio je pismo predsedniku Narodne Republike Kine Si Ðinpingu u kome navodi da za Republiku Srbiju Tajvan jeste i biće sastavni deo Narodne Republike Kine.

- Republika Srbija pruža snažnu podršku očuvanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta Narodne Republike Kine, apsolutno podržavajući politiku ''jedne Kine'' i napore kineske strane za mirno ujedinjenje zemlje - navodi u pismu Vučić.

On ističe i da "za Republiku Srbiju Tajvan jeste i biće sastavni deo Narodne Republike Kine", saopštilo je Predsedništo Srbije.

- Republika Srbija se suprotstavlja nezavisnosti Tajvana i osuđuje svaki pokušaj ugrožavanja jedinstvenosti NR Kine i rezultata Vaše politike, koja počiva na čvrstim principima mira i stabilnosti - dodao je Vučić.

KINA SRBIJA POSETA Vučić je zahvalio na podršci Kine teritorijalnom integritetu i suverenitetu Republike Srbije i pomoći u odbrani naših državnih i nacionalnih interesa u međunarodnim organizacijama - FOTO: TANJUG/ DRAGAN KUJUNDZIC

On je zahvalio na podršci Kine teritorijalnom integritetu i suverenitetu Republike Srbije i pomoći u odbrani naših državnih i nacionalnih interesa u međunarodnim organizacijama.

- Dalje unapređenje čeličnog prijateljstva Republike Srbije i NR Kine, kao i produbljivanje sveobuhvatno strateškog partnerstva i saradnje na svim poljima, jeste i biće jedan od najvažnijih prioriteta srpskog državnog rukovodstva i moje politike, kao predsednika. Zato sa radošcu cekam Vašu posetu - navodi se u pismu Vučića.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jokalica

    13. januar 2020 | 16:48

    Kao što nas Kina podržava u borbi za KIM i mi ćemo kao prijatelji uvek biti na strani Kine, koja je takodje nama pomogla kupivši fabrike koje su imale velike finansijske probleme.

  • Ivan

    13. januar 2020 | 16:06

    Prave prijatelje kao što je Kina treba svakako podržavati. Poštovanje i uvažavanje je međusobno.

  • Miki

    13. januar 2020 | 14:54

    Tako je predsedniče Vučiću

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA