• 65

"Za Srbiju je Tajvan sastavni deo Kine": Vučić uputio pismo Si Đinpingu

- Republika Srbija se suprotstavlja nezavisnosti Tajvana i osuđuje svaki pokušaj ugrožavanja jedinstvenosti NR Kine i rezultata Vaše politike, koja počiva na čvrstim principima mira i stabilnosti - rekao je Vučić

  • 65

Predsednik Aleksandar Vučić uputio je pismo predsedniku Narodne Republike Kine Si Ðinpingu u kome navodi da za Republiku Srbiju Tajvan jeste i biće sastavni deo Narodne Republike Kine.

- Republika Srbija pruža snažnu podršku očuvanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta Narodne Republike Kine, apsolutno podržavajući politiku ''jedne Kine'' i napore kineske strane za mirno ujedinjenje zemlje - navodi u pismu Vučić.

On ističe i da "za Republiku Srbiju Tajvan jeste i biće sastavni deo Narodne Republike Kine", saopštilo je Predsedništo Srbije.

- Republika Srbija se suprotstavlja nezavisnosti Tajvana i osuđuje svaki pokušaj ugrožavanja jedinstvenosti NR Kine i rezultata Vaše politike, koja počiva na čvrstim principima mira i stabilnosti - dodao je Vučić.

KINA SRBIJA POSETA

Vučić je zahvalio na podršci Kine teritorijalnom integritetu i suverenitetu Republike Srbije i pomoći u odbrani naših državnih i nacionalnih interesa u međunarodnim organizacijama - FOTO: TANJUG/ DRAGAN KUJUNDZIC

On je zahvalio na podršci Kine teritorijalnom integritetu i suverenitetu Republike Srbije i pomoći u odbrani naših državnih i nacionalnih interesa u međunarodnim organizacijama.

- Dalje unapređenje čeličnog prijateljstva Republike Srbije i NR Kine, kao i produbljivanje sveobuhvatno strateškog partnerstva i saradnje na svim poljima, jeste i biće jedan od najvažnijih prioriteta srpskog državnog rukovodstva i moje politike, kao predsednika. Zato sa radošcu cekam Vašu posetu - navodi se u pismu Vučića.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Komentari

  • emila stajić

    Kina je bila odlučujući glas protiv priznavanja nezavisnosti Kosova! Najmanje što možemo da uradimo je da ne priznamo Tajvan!

  • Tina

    Srbija je uvek tu da podrzi Kinu kao pravi i iskreni prijatelj.

  • lili

    Srbija podrzava suverenitet i teritorijalni integritet Kine.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima