• 42

Brnabić održala hitan sastanak sa ministrima zbog zagađenja vazduha

Zagađenost vazduha u prestonici nedeljama unazad je prekomerna, a u Gradskom zavodu za javno zdravlje juče su rekli da se kvalitet vazduha meri i menja na svakih sat vremena

  • 42

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić sazvala je za danas hitan sastanak u vezi sa kvalitetom vazduha i merama koje se preduzimaju, saopšteno je iz vlade Srbije.

Sastanak je počeo danas u 15 časova, a ovo su zaključci sa njega.

sednica Vlade Srbije, Ana Brnabić

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Na sastanak su bili pozvani zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić, ministri zaštite životne sredine, rudarstva i energetike i zdravlja Goran Trivan, Aleksandar Antić i Zlatibor Lončar potom direktor policije Vladimir Rebić, pomoćnik gradonačelnika Andreja Mladenović i direktork Zavoda za javno zdravlje Dušanka Matijević, saznaje Telegraf.

Zagađenost vazduha u prestonici nedeljama unazad je prekomerna, a u Gradskom zavodu za javno zdravlje juče su rekli da se kvalitet vazduha meri i menja na svakih sat vremena.

Beograd i mnogi gradovi Srbije danima imaju neke od najviših indeksa zagađenosti vazduha. Zbog nepovoljnih vremenskih uslova, magle i odsustva vetra štetne čestice se sve više skupljaju, ne odlaze visoko u atmosferu već se zadržavaju blizu tla.

(Telegraf.rs)

Komentari

  • Bulj

    Sastanak za utehu gradana !! Blago onom ko zivi u prirodi. Zivi bez obaveza i stresa. Smrk, fenjer, 10 kokosi i malo zivotinja, dzak brasna, bukovo drvo i Smederevac. Dug zivot bez dima i otrova. Sve cveta i rodi, pa izvolite !!

  • JS

    Sad ce Vesic nas da spasi. Ima da mase velikom lepezom, da rascisti maglu i smog. Evo nama kiseonika.

  • Boban

    I kod mene samo odjedom dolazi neki dim niz ulicu i prekrije celo selo a nije magal, prvo sam pomislio magla kad ono dim. A ja se bas danas salio "malo crnog humora" reko ima da nam bude kao kod kineza tamo gde je zagadjenje toliko da je svaki dan magla od dima i da ne moze nigde da se ide bez maske kad ono i kod nas nije izgleda nista bolje a mi jos i nemamo razvijenu tesku industriju a kako bi tek bilo da imamo pocrkali bi na brzaka...

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima