≫ 

Omladina DS: Isključujemo se iz aktivnosti Saveza za Srbiju

Demokratska omladina je u više navrata osudila postupke Dveri kao organizacije koja kontinuirano zanemaruje činjenicu da politički deluje unutar Saveza za Srbiju - poručili su u saopštenju

  • 25

Demokratska omladina saopštila je danas da se isključuje iz aktivnosti Saveza za Srbiju, a kao glavni razlog navode postupke Dveri, stranke koja, prema njihovim rečima ima "radikalsko delovanje", a jedan od razloga je i poslednje vređanje Dragoljuba Mićunovića od strane Boška Obradovića.

- Demokratska omladina je u više navrata osudila postupke Dveri kao organizacije koja kontinuirano zanemaruje činjenicu da politički deluje unutar Saveza za Srbiju. Dodatno, uprkos svim naporima, apelima i zahtevima da se ova situacija reši, a koje smo upućivali kako liderima Saveza za Srbiju, tako i predsedniku Demokratske stranke, Demokratska omladina će se zbog svega navedenog isključiti iz svih aktivnosti Saveza za Srbiju dok ne bude jasno da li Savez za Srbiju podržava radikalsko delovanje Dveri i njenog lidera Boška Obradovića koji je napadom na sve demokrate i profesora Mićunovića naneo nesagledivu štetu u borbi protiv režima Aleksandra Vučića - navode oni u svom saopštenju.

Oni dodaju da u Demokratskoj stranci nije bilo niti će biti podobnih i nepodobnih kako Obradović i Dveri pokušavaju da ih označe, jer je upravo to ono što ih čini demokratama, te da je sloboda isticanja mišljenja osnovno ljudsko pravo.

Boško Obradović Demokratska omladina saopštila je danas da se isključuje iz aktivnosti Saveza za Srbiju, a kao glavni razlog navode postupke Dveri (lider Dveri Boško Obradović na slici)-Foto: Tanjug/Tanja Valič

- U Demokratskoj stranci, za nas, demokrate, nikada neće biti uvreda ono što govori prof. dr. Mićunović, naprotiv, na vrednostima za koje se profesor Mićunović zalaže nastala je 1989. godine i iskra demokratije iz koje je osnovana prva stranka u višestranačju u Srbiji, Demokratska stranka. Time se svaki demokrata ponosi - dodaju dalje iz Demokratske omladine.

Oni navode da će se kao mlade demokrate i dalje boriti za fer izbore, slobodu medija i sudstva i kulturu dijaloga, što , kako kažu "Obradovića po svemu sudeći, a naročito njegovim postupcima svrstava u isti koš kao i članove Srpske napredne stranke ili čak Srpske radikalne stranke, koji na sličan način pokušavaju da se revanširaju sa svojim neistomišljenicima."

- Juče je Boško Obradović nastavio sa nizom uvreda upućenim funkcionerima Demokratske stranke ponovivši sve uvrede na račun profesora Mićunovića, dodatno vređajući i narodne poslanike i samim tim sve slobodoumne građane i građanke, vređajući prošlost i sadašnjost Demokratske stranke - objasnili su predstavnici Demokratske omladine.

Kako dalje kažu, Demokratska stranka je poslednjih dana jedina meta napada i predstavnika vlasti i onih koji monopolišu pravo da govore u ime opozicije.

- Aleksandar Martinović je grubo falsifikujući činjenice, rugajući se istini na nacionalom servisu tvrdio da su demokrate ubile inspiratora promena, vizionara i prvog demokratski izabranog premijera. Bezočno prikrivajući ulogu svojih stranačkih kolega za zaustavljanje progresa i boljitka, zločin prema budućnosti zemlje pripisao je DS. Mi, Demokratska omladina, ne dopuštamo da nam bilo ko vrši revizuju istorije i u dnevnopolitičke svrhe kalja delo i ideje koje ponosno baštinimo - kaže se u saopštenju i zaključuje da zbog svega navedenog, smatraju da njihova poruka treba biti jasna i upravo zbog toga - Demokratska stranka treba biti u Savezu za Srbiju u kojem nisu Dveri ili ne treba biti deo tog istog saveza.

(Telegraf.rs/Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Cvrle

    22. januar 2020 | 11:21

    Pa nije ni cudno sto je omladina DS izasla iz te price kada je Boskic odavno puko pa se ponasa prostacki,agresivno,vulgarno......

  • Doris

    22. januar 2020 | 14:08

    Došlo vreme da matori uče od dece.

  • Miki

    22. januar 2020 | 11:26

    Boskovo ponasanje nece vise niko da tolerise, jasna poruka DS omladine da nece da podrzava nasilje, ucene i lazi koje Bosko plasira.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA