≫ 

Deveti susret po redu: Mustafa za danas najavio sastanak sa Kurtijem

Ako do sastanka Mustafe i Kurtija dođe, to će biti njihov deveti po redu susret za pregovaračkim stolom o formiranju postizborne koalicije

  • 0
Isa Mustafa

Foto: Monika Skolimowska/AFP/Profimedia

Predsednik Demokratskog saveza Kosova (DSK), Isa Mustafa, najavio je da će se danas sastati sa liderom Pokreta Samoopredeljenje Aljbinom Kurtijem radi dogovora formiranju nove vlade.

Mustafa je novinarima rekao da će se sastati sa Kurtijem, ali je dodao da još nije precizirano vreme.

Lider DSK smatra da nema smisla da se razgovori nastavljaju na drugačiji način.

- Verujem da će biti sastanak, još nismo odredili vreme. Još uvek pokušavamo da postignemo sporazum, ja sam posvećen sporazumu. Nema smisla da nastavimo drugačije, ulažemo napor - rekao je Mustafa, prenela je prištinska Gazeta Expres.

Isa Mustafa, kosovski premijer

Lider DSK smatra da nema smisla da se razgovori nastavljaju na drugačiji način - Isa Mustafa - Printskrin: YouTube/Gazeta Express

Nakon duže pauze u pregovorima dve strane, u ovom trenutku nije poznato koliko su njihovi stavovi o novoj vladi udaljeni.

Ako do sastanka Mustafe i Kurtija dođe, to će biti njihov deveti po redu susret za pregovaračkim stolom o formiranju postizborne koalicije.

Kurti, koji je dobio mandat od predsednika privremenih prištinskih institucija Hašima Tačija, ima rok da do 5. februara predloži novu vladu ili će u protivnom mandat biti ponuđen drugoj stranci.

Najavljeni susret Kurtija i Mustafe biće prvi od posete specijalnog izaslanika američkog predsednika za dijalog Ričarda Grenela Prištini u četvrtak Prištini, kada je osim sa Tačijem odvojeno razgovarao i sa liderima dve najuticajnije albanske partije.

(Kraj) zn/

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA