Vučić na sastanku sa sekretarom Muslimanske svetske lige

Aleksandar Vučić je pozdravio aktivnosti Rabite sa ciljem promocije tolerancije, međuverskog dijaloga i poštovanja verskih prava, navodi se u saopštenju Službe za saradnju s medijima predsednika

  • 2
Aleksandar Vučić, Predsedništvo Srbije Foto: Tanjug/ Predsednistvo Srbije

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa generalnim sekretarom Muslimanske svetske lige - Rabitom Muhamedom Abdelom Kerimom el Isuom, sa kojim je razgovarao o koracima za unapređenje saradnje, izrazivši zadovoljstvo što ona počinje ovom posetom.

Aleksandar Vučić je pozdravio aktivnosti Rabite sa ciljem promocije tolerancije, međuverskog dijaloga i poštovanja verskih prava, navodi se u saopštenju Službe za saradnju s medijima predsednika.

On je, s tim u vezi, istakao da su od velikog značaja veze koje Rabita uspostavlja u pravoslavnom svetu, te u tom smislu posebno ceni i današnji sastanak generalnog sekretara El Ise sa patrijarhom srpskim Irinejem.

Aleksandar Vučić, Predsedništvo Srbije Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa generalnim sekretarom Muslimanske svetske lige - Rabitom Muhamedom Abdelom Kerimom el Isuom-Foto: Tanjug/ Predsednistvo Srbije

Predsednik Vučić je rekao da poštujemo muslimansku zajednicu u Srbiji i s velikom pažnjom brinemo o njenom položaju, a da isto tako uvažavamo sve islamske zemlje.

- Tradicija i kultura različitih islamskih zemalja su bliske srpskom narodu i kroz Pokret nesvrstanih zemalja. Zato i sada, kao suverena i nezavisna zemlja, želimo da produbimo saradnju sa Muslimanskom svetskom ligom i Organizacijom islamskih zemalja - rekao je Vučić.

On je naveo primer dobrih odnosa i odlične ekonomske saradnje Srbije sa Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

Aleksandar Vučić, Predsedništvo Srbije Generalni sekretar El Isa je rekao da sa velikom radošću posećuje Srbiju, u koju je došao prijateljski i s ljubavlju-Foto: Tanjug/ Predsednistvo Srbije

Generalni sekretar El Isa je rekao da sa velikom radošću posećuje Srbiju, u koju je došao prijateljski i s ljubavlju. On je naglasio koliko ceni trud predsednika Vučića za očuvanje harmonije ne samo u Srbiji, nego i u svetu.

Predsednik Vučić i generalni sekretar El Isa su se dogovorili da u Beogradu ove godine bude održana konferencija Rabite, posvećena vezama pravoslavlja i islama, kao i drugih religija, na koju bi došli predstavnici različitih verskih zajednica iz celog sveta, čime bi i Srbija bila predstavljena kao zemlja otvorena za sve vere i narode.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA