≫ 

Socijalisti skupom u Novom Sadu počeli obeležavanje 30 godina postojanja

Nije Srbija spremna na sve da bi ušla u Evropsku uniju - izjavio je Dačić

  • 6
SPS proslava Novi Sad Foto: Telegraf

Skupom u sali Srpskog narodnog pozorista u Novom Sadu, na kom su prisustvovali predsednik SPS Ivica Dačić i koalicioni partner predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Markovic Palma, Socijalistička partija Srbije počela je obeležavanje jubileja, 30 godina postojanja.

Lider stranke Ivica Dačić, obraćajući se okupljenima, govorio je o evropskom putu Srbije, poručivši da niko ne treba da misli kako je  Srbija spremna na sve da bi postala član Evropske unije.

- Pre neki dan su me neki napali zbog navodnog incidenta prilikom boravka Evropskog komesara za proširenje. Ja cu vam sada reći sta sam rekao delegaciji Evropske unije. Rekao sam im da je Evropska unija prevarila Srbiju zato sto smo potpisali Briselski sporazum, koji Pristina ne sprovodi, a Evropa ćuti. Rekao sam im da samo u pristupnim pregovorima Srbije postoji Poglavlje 35 sto je praktično pritisak na Srbiju da prizna takozvano nezavisno Kosovo - rekao je Dačić.

Upitao je zbog čega EU ćuti na dešavanja u Crnoj Gori gde živi 29 odsto Srba. Mi smo ponosni na nacionalne manjine u Srbiji, rekao je, ali u Crnoj Gori nijedan Srbin nije ni na jednoj funkciji, a Evropa ćuti.

- Mi jesmo za Evropsku uniju, ali naš prvi interes je Srbija. Naša koalicija SPS - Jedinstvena Srbija je u koaliciji sa Srpskom naprednom strankom zato sto je to Front za Srbiju. Zahvaljujem se Draganu Markoviću Palmi na bratskoj saradnji koju imamo svih ovih godina. Retkost je u Srbiji da imate političku partiju za partnera i brata. SPS je za ovih 30 godina pokazala da je državotvorna i nacionalno i socijalno odgovorna stranka - poručio je predsednik SPS.

Palma: U Vojvodini se danas govori o boljem životu

Predsednik Jedinstvene Srbije, Dragan Marković Palma, podsetio je da se u Vojvodini danas više ne govori kao pre 8-9 godina o himni i zastavi već o boljem životu, o novim radnim mestima, o subvencijama za poljoprivredu, o investicijama, o vrtićima.

- Za to je zaslužna i naša koalicija SPS - Jedinstvena Srbija. Mi podržavamo ono sto radi Srpska napredna stranka, ali veliki doprinos rezultatima je dala i naša koalicija. Jedinstvena Srbija i SPS se za 12 godina nismo posvađali, a deo smo vladajuce koalicije. Na narednim parlamentarnim izborima koalicija SPS - Jedinstvena Srbija će imati duplo više glasova nego na prošlim izborima -  rekao je Palma.

- Vi znate da grad Jagodina već 15 godina godišnje šalje 1200 osnovaca koji su zavrsili 4. i 8. razred osnovne škole na besplatno letovanje u Crnu Goru. Više necemo puniti budžet Mila Đukanovića i od ove godine i osnovci iz Jagodine će kao i oni koji završe srednju školu na more o trošku svog grada Jagodine u Grčku - izjavio je Marković, koji je u jednom trenutku pozvao realizatore programa u Srpskom narodnom pozorištu da upale svetla u sali.

SPS proslava Novi Sad Foto: Telegraf

- Upalite svetla, hocu ljude da gledam u oči kada im pričam. Nije ovo snimanje američkog filma -  zatražio je Marković, što je i učinjeno.

Potpredsednik SPS i predsednik Pokrajinskog odbora SPS za Vojvodinu Dušan Bajatovic je kazao da su članovi SPS i Srbi, antifašisti i socijalisti.

- Mi stojimo postojano 30 godina i sve više ćemo trebati -  rekao je Bajatović.

Početku obeležavanja 30 godina SPS u Novom Sadu prisustovala su pored Dačića i Markovića i rukovodstva dve partije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA