Predsednik Srbije pozvan na Forum o Holokaustu u Malmeu: Ambasador Švedske u poseti kod Vučića

Predsednik Vučić je rekao da ga raduje novi susret sa premijerom Levenom, jer ga smatra istinskim prijateljem Srbije

  • 75
Aleksandar Vucic Foto: Tanjug/Dragan Kujundzic

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas ambasadora Švedske Jana Lundina, koji mu je uručio pismo premijera Stefana Levena, s pozivom da učestvuje na Međunarodnom forumu za sećanje na Holokaust i borbu protiv antisemitizma, u oktobru u Malmeu.

Predsednik Vučić je rekao da ga raduje novi susret sa premijerom Levenom, jer ga smatra istinskim prijateljem Srbije, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Republike.

On je dodao da je zadovoljan dobrim političkim odnosima Srbije i Švedske, jer su oni snažna osnova za jačanje ekonomske saradnje, posebno kroz švedske investicije u srpsku privredu.

 
 
 
View this post on Instagram
Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je ambasadora Švedske Jana Lundina.A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav) on

Vučić je istakao poslovanje robne kuće IKEA i dugogodišnju saradnju sa kompanijom Erikson, kao primer da poslovni ljudi iz Švedske vide da Srbija ostvaruje dobre ekonomske rezultate i pokazuje neophodnu stabilnost, i izrazio nadu da će biti i novih ulaganja.

Lundin je istakao da Švedska nastavlja sa podrškom procesu evrointegracija Srbije, kao i sa konkretnom pomoći u različitim oblastima, posebno u oblasti vladavine prava i zaštite životne sredine.

Predsednik Vučić je sa ambasadorom Lundinom razgovarao i o situaciji na Zapadnom Balkanu, potvrđujući opredeljenje Srbije da daje pun doprinos regionalnoj stabilnosti.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sonja

    10. februar 2020 | 13:31

    Srbija je cenjena i poštovana, što dokazuje i ovaj poziv švedskog ambasadora.

  • Sofija

    10. februar 2020 | 12:34

    Kada postoji uzajamno postovanje kao izmedju Svedske i nase zemlje,svaki dijalog i saradnja je vrlo laka i na obostranu korist.Svedska podrzava nas evropski put i svojim investicijama doprinosi nasem privrednom rastu

  • Mara

    10. februar 2020 | 12:32

    Vucic je svuda u svetu rado vidjen gost....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA