"KiM će biti dominantna tema u SAD, biće teško jer imamo drugačiji stav o kosovskom pitanju od njih"

Predsednik Srbije je naveo i da će za zvaničnicima SAD razgovarati i o drugim važnim pitanjima, bilateralnih odnosa, ekonomskoj saradnji sa SAD

  • 10
SRBIJA TURIZAM SAJAM Foto: Tanjug/Rade Prelić

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je danas da će u razgovoru sa američkim zvaničnicima, tokom boravka u Vašingtonu, pitanje Kosova i Metohije nesumnjivo dominantna kao tema, a da će se on boriti za interese Srbije.

- Imaću mnogo mnogo važnih razgovora - rekao je Vučić.

Predsednik Srbije je naveo i da će za zvaničnicima SAD razgovarati i o drugim važnim pitanjima, bilateralnih odnosa, ekonomskoj saradnji sa SAD.

- To sve ide dobro, u dobrom smeru, ali Kosovo će biti nesumnjivo dominantna tema, koja za nas nije laka, jer imamo drugačije viđenje i pogled na stvari u donosu na moje domaćine - rekao je Vučić.

Rekao je da sve što bi ugrozilo stabilnost, mir i poredak i uvelo bilo kakve sankcije, pravilo bi strašan problem za Srbiju, rekao je predsednik i tako odgovorio na pitanje da objasni svoju izjavu da posle ukidanja kosovskih taksi možemo očekivati strahovite pritiske na našu zemlju da priznamo Kosovo odnosno da im se da stolica u UN.

Upitan, takođe, čime bi mogli da nas ucenjuju, Vučić je rekao da je "repertoar širok".

- Ja to ne mogu da prihvatim. Pokazao sam i 2013. kada nisam prihvatio da Kosovo uđe u UN. Tako da je teška situacija za nas, da niste pametni - rekao je Vučić.

Poručio je da ne želi u toj teškoj situaciji da sluša pridike od onih koji nemaju ništa da ponude, već samo znaju da kritikuju iako su sve ranije unišstili i prihvatili i to uporedio sa znanjem da se "rasture kockice," a neznanjem da se sklope.

- Mi moramo da sklopimo kockice i da zidamo svoju palatu, svoju državu, na najlepši način - poručio je predsednik.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boban

    27. februar 2020 | 15:04

    Neka oni pricaju sta god hoce ti znas da Kosovo nije za poklanjanje niti siptarima niti amerima tako da nema Kosovo republjik nikada!.

  • Tigar

    27. februar 2020 | 15:07

    Nisam video jos predsednika jedne drzave koji se od svega i svasta plasi, ovo je katastrofa!

  • Milorad Vujicic

    27. februar 2020 | 15:58

    Amerika ima misljenje o svemu u svetu samo sa stanovista njihovog interesa.Ne postivaju ti nikog i nisu prijatelj nikome.Amerika je danas samo pretnja svetu .Sramotai bjeda od onakve prosperitetne i demokratske zemlje.Amerika treba Vajat Erpa definitivno.Dragi Vucicu jasno im reci da Srbi porucuju da Amerika prestane praviti haos od Kosova i da prihvate rez.1244 UN,i da povuku nelegitimno priznanje koje pravi smutnju u resenju kosovske krize.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA