≫ 

Skupština Prištine usvojila rezoluciju o razgovorima sa Beogradom

Opozicija nije bila prisutna u raspravi

  • 5
Zgrada Vlade i Skupštine Prištine Foto: TANJUG/AP/ TANJA VALIC

Sa 57 glasova "za" i 5 uzdržanih, Skupština Prištine usvojila je rezoluciju o razgovorima sa Beogradom.

Nakon sednice o usvajanju drugog čitanja budžeta za 2020. godinu, na predlog šefa poslaničke grupe DSK-a, Arbena Gašija, rezolucija o razgovorima sa Beogradom uvedena je kao prva tačka sednice, prenosi RTK 2.

Usvojenom rezolucijom Skupština ovlašćuje Vladu tzv. Kosova da, kako je navedeno, "vodi razgovore sa Srbijom i postigne međusobno priznavanje Kosova i Srbije garantovanjem teritorijalnog integriteta Kosova".

Opozicija nije bila prisutna u raspravi.

Veselji: Kurti zloupotrebio koronu da se stavi za pregovarača

Predsednik opozicione Demokratske partije Kosova Kadri Veselji optužio je danas premijera privremenih institucija u Prištini, Aljbina Kurtija da je zloupotrebio situaciju sa širenjem korona virusa da bi doneo rezoluciju o razgovorima sa Beogradom i sebe ovlastio za glavnog pregovarača.

Veselji je na vom fejsbuk profilu napisao da se parlament i Kurti nisu bavili osnovnim problemom, ukidanjem taksi na srpske proizvode i zaprećenim sankcijama SAD, već su se, kako kaže, bavili samo sobom.

Kaže i da je parlament namerno isključio poslanike opozicije samo da bi izneverili obećanja data građanima.

- I, baš u trenutku izolacije SAD-a i sankcija državi Kosovo, oni nisu bavili osnovnim problemima - taksama, već su samo razmišljali o sebi, kako se sastati sa srpskim predstavnicima - naveo je Veselji.

- Ova vlada i ovaj premijer su nacionalna opasnost - napisao je Veselji.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Petar

    15. mart 2020 | 12:40

    To od SRBIJE nemojte ocekivati,Kosovo I Metohija je SRBIJA.Mozete da zivite Ali nikada necete biti priznati kao drzava od strane SRBIJE...

  • Partizan pa Bog

    15. mart 2020 | 11:30

    Nece vas Srbija nikada priznati ! Ono sto mozete da dobijete je visok stepen autonomije ili karta u jednom pravcu , pravac albanija.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA