≫ 

Premijerka i njeni saradnici testirani na koronu: Nisu zaraženi virusom

Nakon što je otkriveno da je došlo do prvog slučaja zaraze korona virusom u Vladi Srbije, iz predostrožnosti je doneta odluka da se ceo kabinet testira

  • 9
KORONA VLADA MERE

Foto: Tanjug/Vlada RS/Slobodan Miljević

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić i svi članovi njenog kabineta testirani su na koronu, a zaraženih u neposrednom okruženju premijerke nema, prenosi "Blic".

Nakon što je otkriveno da je došlo do prvog slučaja zaraze korona virusom u Vladi Srbije i da je koronavirusom zaražen Branislav Blažić, državni sekretar iz Ministarstva zaštite životne sredine, iz predostrožnosti je doneta odluka da se ceo kabinet testira.

Svima su brisevi uzeti u utorak i sredu, rezultate su čekali u samoizolaciji i tek kada je stigla potvrda da su svi negativni, članovi premijerkinog tima su se vratili na posao.

Iako Blažić ne radi u Nemanjinoj 11, već je njegovo Ministarstvo na Novom Beogradu, savet stručnjaka bio je da se testiraju svi.

Jedan od testiranih je i Brnabićkin savetnik za medije Mladen Bašić. On kaže da je svima uzet bris i da su se svi pridržavali preporuka lekara dok nisu stigli nalazi.

- Radili smo od kuće, telefonom, svi, ukujučujući i predsednicu Vlade. Tek nakon što su rezultati pokazali da nismo inficirani koronom, vratili smo se na posao - navodi Bašić.

U izolaciji do dobijanja ezultata bila je i premijerka, koja se odmah nakon dobrih vesti, pojavila na kriznom štabu u društvu predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

I svi iz Ministarstva zaštite životne sredine koji su bili u kontaktu s Blažićem su poslati u izolaciju, a sam ministar Goran Trivan samo je telefonski kontaktirao s Blažićem i svima ostalima s kojima je državni sekretar kontaktirao lično.

Video: Verica Jovanović: Tajni apsolutno nema, ukupan broj potvrđenih slučajeva je 457

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tes

    26. mart 2020 | 21:38

    I Merkel ovoj su dva nalaza negativna,pa je još u izolaciji. Izolacija i za njih!!!

  • bucko

    26. mart 2020 | 22:22

    a ostali da se testiraju ,navprimer ko radi u zdravstvu to sigurno i nepomisljaju

  • Kv

    26. mart 2020 | 21:47

    Hvala bogu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA