Stefanović: Ne odustajemo od Rezolucije 1244

Srbija insistira na jedinom važećem međunarodnom aktu o Kosovu i Metohiji

  • 0

Srbija je spremna da ide u Brisel na nastavak dijaloga sa Prištinom u bilo kom momentu, ali je pre toga jako važno da imamo izvesnost oko toga šta će biti sa Rezolucijom 1244, izjavio je šef beogradskog pregovoračkog tima Borislav Stefanović.

On je rekao da će Srbija nastaviti da insistira na poštovanju te rezolucije, jer je ona ne samo deo našeg ustavnog sistema, već i jedini važeći i poslednji donet međunarodni akt o Kosovu i Metohiji.

- Sama upotreba Rezolucije 1244 je predmet vrlo intenzivnih konsultacija, naš stav je vrlo jasan i javno iznesen sa najvišeg mesta i to je ono na čemu će Srbija i dalje da insistira – izjavio je Stefanović za B92.

On je dodao da se s zamenikom pomoćnika državnog sekretara SAD Filipom Rikerom složio da se pregovarački proces nastavi što pre, ali da nije bilo reči o datumu, ističući da uloga Rikera nije "ni bila da mi određujemo datum sada".

Stefanović je ponovio da su SAD pokazale razumevanje za četiri tačke na koje se oslanja plan predsednika Srbije Borisa Tadića za Kosovo.

(Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA