≫ 

Đurić: Još jedna opasna diverzija Prištine, opet naplaćuje takse na robu iz centralne Srbije

On naglašava da je politiku Prištine "korak napred - dva koraka nazad" zamenila politika pravo unazad sve do Envera Hodže

  • 3
Marko Ðurić, direktor kacelarije za KiM Marko Đurić - Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić ističe da je Priština ponovo počela da primenjuje takse na brašno i građevinske blokove iz centralne Srbije, čime je, ističe, napravila još jednu opasnu diverziju, prenosi RTS.

Direktor Kancelarije za KiM podseća da je Priština ranije danas zabranila srpskim lekarima da uđu na KiM, a takav potez ocenjuje kao "neljudski".

Đurić naglašava da je politiku Prištine "korak napred - dva koraka nazad" zamenila politika pravo unazad sve do Envera Hodže.

Ocenjuje da ovaj najnoviji akt samovolje i prištinski galop u prošlost zahteva najodlučniji odgovor međunarodne zajednice, jer,kako ističe, ako on i ovoga puta izostane, stvari će se samo pogoršavati.

- Apelujemo na međunarodne institucije i predstavnike na Kosovu i Metohiji da ponašanje Prištine shvate ozbiljno i kao dramatično upozorenje kojim putem se Zapadni Balkan može ponovo otisnuti ukoliko se radikalni politički elementi zaljubljeni u ratnu prošlost ne prizovu pameti - poručuje šef Kancelarije za KiM Marko Đurić.

Video: Lekari iz Srbije ne mogu na KiM zato što poseduju samo srpska dokumenta

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 011

    14. maj 2020 | 22:30

    ovaj čovek od kad pamtim samo kuka još nisam čuo da jedan reč pozitvino govorio za te ljude koji tamo zive neku zajednički zivot.

  • Mirko

    14. maj 2020 | 22:11

    Lekari iz Srbije ne mogu na KiM zato što poseduju samo srpska dokumenta. Pa lekari iz Srbije ne mogu da imaju druga dokumenta.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA